Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Belediye Meclisi´nin Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.

Erdek Belediye Meclisi´nin Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda altı gündem maddesi ile bir ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Erdek Belediye Meclisi´nin Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda altı gündem maddesi ile bir ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Aralık ayı meclis gündeminin ilk maddesi, Erdek Belediyesi´nin "Yağlı Güreş Düzenleyen Bele-diyeler Birliği?ne katılması hak-kındaydı.
Belediye Başkanı Sarı, yaptığı açıklamada, bu birliğe katılımı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un önerdiğini ve kendilerinin de meclis gündemine taşıdıklarını belirtti.
Yapılan oylama sonucunda Erdek Belediyesi´nin Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği´ne katılmasına oybirliğiyle karar verildi.
Gündemin ikinci maddesinde Seçil Yüksel isminin Erdek´te bir sokağa verilmesi görüşüldü. Yapılan oylama sonuncunda Seçil Yüksel´in isminin bir sokağa verilmesi komisyondan ge-lecek rapor doğrultusunda oylanma-sına oybirliğiyle karar verildi. 

Gündemin üçüncü maddesi, ilçemiz Yalı Mahallesi´nde bulunan Fırın Sokak´ın isminin değişikliği hakkındaydı. Bu konunun da komisyondan gelecek rapor doğrultusunda oylanmasına oybirliğiyle karar verildi.
Gündemin dördüncü maddesi, Atatürk Mahallesi 406 ada ve 4 numaralı parselin taban kullanım alanını kullanmadığı gerekçesiyle bahçe uzaklıklarının belirlenmesi hakkındaydı. Yapılan görüşmelerin ardından bu madde de komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesi, ilçemizde trafiğe kapalı alanlarda araç kiralama işletmelerine verilen ruhsatlarla ilgiliydi. Yapılan oylama sonucunda, trafiğe kapalı alanlarda araç kiralama işi yapan işletmelere yeni ruhsat verilmeyeceği, eskilerinin işletme ruhsatlarının iptal edilmeyeceği, ancak devir veya kapatma işlemlerinin ardından tekrar ruhsat alamayacakları oybirliğiyle karar altına alındı.
Gündemin altıncı ve son maddesi ise çay bahçelerine yapılan ilave imalatlarla ilgiliydi.
Başkan Sarı, çay bahçelerini 10 yıllığına kiraya verdiklerini, ancak gecikmeler ve tadilatlar nedeniyle artı altı ay daha sürenin uzatıldığını hatırlattı. Meclis gündemine getirilen bu madde ile çay bahçelerinin ihalelerini 10 yıl 6 ay kiralayan Tomurcuk firmasının kira sözleşmesi çay bahçelerinin yapım işini tamamlaması nedeniyle 6 ay daha uzatılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, ek gündem maddesi olan Erdek Belediyesi´nin 2013-2016 yılları arasındaki ücret tarifelerine "Geçiş Hakkı Ücreti" de yapılan oylamayla kabul edildi. Oy birliğiyle kabul edilen ek madde ile ücretler tarifesine eklenen geçiş hakkı ücreti metresi 1 lira olarak belirlendi.
Gündem maddeleri ve ek gündem maddeleri görüşülmesinin ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Aralık ayı meclis bileşimini kapattı.
2016 yılının son belediye meclis toplantısını, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan ile CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal´ın da izlediği gözlendi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli