Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Belediyesi, C-9 statüsüne geçecek

Erdek Belediyesi, C-9 statüsüne geçecek

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?İşçi ve memur sayımız artacak?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İstanbul Atatürk Hava Limanı´nda meydana gelen terör olayını kınadı. Terörün bir insanlık suçu olduğuna işaret eden Sarı, şunları söyledi:
?Bu olayda yaşamlarını yitirenlere Allah´tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Bu olay tüm ülke olarak bir kez daha yüreğimizi yakmıştır. Ancak, bir kez daha, ülkemizdeki istihbarat kurumlarının zayıflığını ortaya çıkarmıştır.?
ROTTERDAM ZİYARETİ
Geçtiğimiz günlerde, CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile birlikte gerçekleştirdikleri Hollanda Rotterdam Limanı ziyareti hakkında bilgi veren Sarı, şunları söyledi:
?Tabii, Erdek Körfezi´ne yapılması plânlanan liman bahane. Onların asıl amacı, bu bölgeye başta kimyasal olmak üzere sanayi tesisleri kurmak. Bu ziyaret sırasında kendilerine tepki göstererek, turizm yapılan bu coğrafyada, bir iç denizde sanayi istemediğimizi bir kez daha söyledim. ?Gidin, Ege´ye, Akdeniz´e kurun´ dedim. Bize bildirildiğine göre, buraya Brezilya, Endonezya, Umman, Hindistan, Türkiye ve Rotterdam bağlantılı altı limanlar zinciri kurulmak isteniyor. Buna da itiraz ederek, kendilerine, ?Böyle bir lojistik bağlantı için neden Türkiye´deki boğazları geçmeyi göze alarak, Marmara gibi bir iç denizi düşünüyorsunuz?´ diye sordum. 

Ali Ağa ve Mersin Çandarlı Limanı´nın bu işe daha uygun olduğunu belirttim. Ancak bir yanıt alamadım. Oradaki ziyaretimizde, Rotterdam Limanı´ndaki iki termik santralin kapandığını, diğerlerinin ise yedi yıl içinde kapanacağını öğrendik. Bizde ise termik santraller yağmur gibi yağıyor. Rotterdam´da bol güneş olmamasına karşın enerjilerinin yüzde 40´ını yenilenebilir enerjiden sağlıyorlar. Bu işin içinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur´un bulunması, onların bu projelerini bir yıl geciktirdi ve bize zaman kazandırdı ve iyi oldu. Bundan sonra da sivil toplum örgütlerimizle birlikte direnmeyi sürdüreceğiz. Bu ziyaretten sonra partimizin Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça´nın, ortak bir deklarasyonla bu limana karşı çıktıklarını açıklamalarını memnuniyetle karşılıyorum.?
C-9 BELEDİYESİ OLACAĞIZ
Erdek Belediyesi´nin, C-7 statüsünden, C-8´e geçtiğini, son olarak da C-9 statüsü için başvuruda bulunduklarını belirten Sarı, şöyle konuştu:
?C-7 belediyelerinin 83 işçi, 166 memur; C-8 belediyelerinin 109 işçi, 217 memur; C-9 belediyelerinin ise 133 işçi, 266 memur kadrosu bulunuyor. Başvurumuzu yaptık. Eğer C-9 statüsüne geçersek, işçi ve memur kadromuzun artmasına paralel şekilde ilçemize yapılacak hizmetler konusunda rahatlayacağız.?
Sarı, hâlen kendilerine bağlı 22 zabıta memuru bulunduğunu belirtti.
ERDEK´İN TEMİZLİĞİNDEN MEMNUN DEĞİLİM
Erdek´in temizliğinden memnun olmadığını vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Bizden önce Erdek Belediye yönetiminde bulunan kişi, belediyedeki çok sayıda kişiyi ihtiyaç olmadığı için başka kurumlara dağıttı. Bugün, elimizde bu işi yapacak kadro yok. Temizlik şirketini üstlenen kuruluş da, zaman zaman taşeron olarak çalıştırdıklarına para vermeyi geciktirince onlar da temizlik işlerini aksatıyor. İşçiler de taşeron olarak çalışmak istemiyor. Bu nedenle Erdek´te yeterli temizlik sağlanamıyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli