Erdek Belediyesi, Dumlupınar şehitlerini andı
Erdek Belediyesi, 1953 yılında batan ve 81 denizcimizin yaşamlarını yitirdiği Dumlupınar denizaltısı ile ilgili açıklama yaptı.
Erdek Haber
Yayın: 05 Nisan 2021 - Pazartesi 03:16
Güncelleme: 05 Nisan 2021 03:16
Erdek Belediyesi, Dumlupınar şehitlerini andı

Erdek Belediyesi, 1953 yılında batan ve 81 denizcimizin yaşamlarını yitirdiği Dumlupınar denizaltısı ile ilgili açıklama yaptı.

Belediye Başkanlığının, sosyal medya hesabından yapılan açıklaması şöyle:

?Dumlupınar denizaltısı, 1953 yılında, 3 Nisan´ı, 4 Nisan´a bağlayan gece, su üstünde seyrederken, saat 02.10 sularında, Çanakkale Boğazı, Nara Burnu açıklarında, Naboland adlı bir İsveç gemisiyle çarpıştı. Sessiz, soğuk ve karanlıktı gece. Dumlupınar, başından aldığı şiddetli darbe ile birkaç saniye içinde sulara gömüldü. 81 denizcimiz hayatını kaybetti. 22 denizcimiz, geminin arka tarafındaki torpido dairesine sığındı. Son sözleri, ?Ailelerimize selam söylüyoruz. Bizi kurtaracağınızdan eminiz. Vatan sağ olsun´du. Tarihe derin izler bırakmış tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.?

Haber Merkezi

  • Çarşamba 17.5 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.6 ° false
  • Cuma 14.5 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Çömez’den yeni liman açıklaması

2

Erdek Girişi’nde Kamyon ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı

3

ERDEK İLÇE EMNİYETİ HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

4

Atatürk'ün sofrası Erdek'te kuruldu

5

Bahis skandalında Bandırmaspor’dan da 1 oyuncu var

6

Başkan Uz Hisarcıklıoğlu’nun başarısını kutladı

7

Kaymakam Göç, zeytin hasadına katıldı