Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Belediyesi TBMM´ye başvuracak

Erdek Belediyesi TBMM´ye başvuracak

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediyenin ekonomik açıdan çok zor durumda bulunduğunun altını bir kez daha çizerken, ?Ben, görevden ayrılırken 38 milyon lira borç bırakmıştım.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediyenin ekonomik açıdan çok zor durumda bulunduğunun altını bir kez daha çizerken, ?Ben, görevden ayrılırken 38 milyon lira borç bırakmıştım. Benden sonraki Hüseyin Aysan yönetimi ise bu borcu beş yılda 93 milyon liraya yükselterek, belediyeyi bana teslim etti? dedi.
Erdek Belediyesi´nin geçen yılki gelirinin 22 milyon lira olduğuna dikkat çeken Sarı, ?Bu gelirler yetmediği için yaptığımız her hizmet ve yatırımda, her yıl 15-20 milyon lira daha borçlanıyoruz? diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa yazdıkları mektuplarda, belediyenin mülklerinde kiracı konumunda, ücretsiz olarak oturan kamu kurumları bulunduğuna işaret eden Sarı, ?Bu mülklerde oturanların, belediyemize yaklaşık 70-80 milyarlık kira borcu var. Ayrıca Zeytinliada´yı da Kültür ve Turizm Bakanlığı´na 15-20 milyon liraya devredebiliriz? diye konuştu. 

Sarı, şunları söyledi:
?Maliye Bakanlığı´ndan bize gelen yanıtta, SSK´ya borçlarımızın mahsuplaşma yoluyla kapatılamayacağı bildirildi. Bunun üzerine TBMM´ye başvurma kararı aldık. Yüce meclisimizden, SSK dahil, kamu borçlarının mahsuplaşma yoluyla kapanmasını isteyeceğiz. Belediyemizin, SSK, Emekli Sandığı ve kamuya olan borçlarını, çıkan yasa gereği yapılandırdık. Ancak, yine de iki ayda bir 400 bin lira ödememiz gerekiyor ki, bu gelirlerle bunu gerçekleştirmemiz olanaksız. Eğer, TBMM´den bu yasa çıkarsa çok rahatlarız.?

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli