Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Belediyesi Uyardı

Erdek Belediyesi Uyardı

Geri dönüşüm konteynırlarına evsel atık atmayın

Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, ilçenin muhtelif noktalarına konulan geri dönüşüm konteynırlarına evsel atık atılmaması istendi.
İlçemizde ayrık nizam olan bölgelerde, Atık Yönetimi Yönetmeliği kapsamında uygulamaya başlanan kaynağında ayrı toplama sisteminde, Geri dönüşüm konteynırlarına evsel atık atıldığını bildiren Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?Geri dönüşüm konteynırlarımız, çalışmakta olduğumuz lisanslı firmamız tarafından mahallelere göre belirlenen günlerde boşaltılmaktadır. Geri dönüşüm konteynırlarına evsel atık atıldığında çalışmakta olduğumuz firma geri dönüşüm konteynırlarını boşaltamamaktadır ve buna bağlı sorunlar yaşanmaktadır. Belediyemiz, çevresel açıdan belirli ölçülere, temel şart ve özelliklere sahip ambalajların üretimi, ambalaj atıklarının oluşumunun önlenmesi, önlenemeyen ambalaj atıklarının tekrar kullanılması, geri dönüşüm ve geri kazanım yolu ile çevremize olan zararın azaltılması ve kaynakların verimli kullanılması ile birlikte israfın önlenmesi, atık oluşumunun önlenmesi veya azaltılması ile birlikte atık oluştuğu durumda kaynağında ayrı toplanarak geri kazanımının sağlanmasını sağlayan sıfır atık konusunda fazlasıyla önem göstermektedir ve bu konuda eğitimler vermektedir.
Belediyemize ait çöp toplama araçlarımız geri dönüşüm konteynırlarını boşaltamamaktadır. Geri dönüşüm konteynırlarına sadece geri dönüştürülebilir (kağıt, karton, plastik, cam v.b) atıklar atılacaktır ve belirli günlerde çalışmakta olduğumuz lisanslı firma gelerek, geri dönüşüm konteynırlarını boşaltacaktır. Tüm vatandaşlarımızdan gerekli hassasiyeti göstermelerini ve geri dönüşüm konteynırlarına çöp atmamalarını önemle rica ediyoruz.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediyesi Uyardı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı