Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek Belediyesi´nde zabıta sıkıntısı

Erdek Belediyesi´nde zabıta sıkıntısı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediyede hâlen 53 memur ve 23 zabıtanın görev yürüttüğünü açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediyede hâlen 53 memur ve 23 zabıtanın görev yürüttüğünü açıkladı. Bu zabıtaların 10´unun gece, 10´unun ise gündüz çalıştığını belirten Sarı, ?Erdek´e bağlı 28 mahalleye gece ve gündüz, 10´ar zabıtanın yeterli hizmet vermesi mümkün mü?? diye sordu.
İçişleri Bakanlığı´na, C-8´den, C-9 belediyesi statüsüne geçmek için başvuruda bulunduklarına işaret eden Sarı, ?Bu gerçekleşirse, memur ve işçi sayımız artacak ve taşeron işçi çalıştırmaktan kurtulacağız. Böylece, Erdek´e daha rahat hizmet verme olanağına kavuşacağız? dedi.
ZABITADA YENİ YAPILANMA
Bu arada, Zabıta Müdürü Şenol Çakır´ın emekliye ayrılmasının ardından bu göreve Osman Hüseyin Erdoğan atandı.

Yeni yapılanmaya göre, zabıta komiserliği görevlerine Mustafa Acar, Caner Dinç, Ozan Kılıç ve İsmail Kocabıyık getirildiler. Zabıta Müdürlüğü görevine başlayan Osman Hüseyin Erdoğan, kent merkezi ve kırsal mahalleler konumunda toplam 28 mahallede 12 memur, 7 zabıta görevlisi, 4 komiser ve bir müdür olmak üzere 24 personelin görev yaptığına dikkat çekerken, ?Özellikle yaz aylarındaki yoğunluk bizleri yorsa da, asla rehavete kapılmadan, denetimlerimizi özenle sürdürüyoruz? diye konuştu.
TEMİZLİK HİZMETLERİ
Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçenin temizlik işlerini üstlenen şirkete yılda 9 milyon lira ödediklerini açıkladı. Buna karşılık vatandaşlardan, ?Çevre Temizlik Vergisi? ismi altında yıllık sadece 350 bin lira topladıklarını belirten Sarı, ?Bu parayı da elimizden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin BASKİ kuruluşu alıyor? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli