Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Belediyesi´nden Büyükşehir´e icra işlemi

Erdek Belediyesi´nden Büyükşehir´e icra işlemi

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluk alanında bulunmasına karşın Erdek´e bağlı kırsal mahallelerin altyapıları ve yollarını kendilerinin yaptığını açıkladı.


Bu hizmetler için yaptıkları harcamaların bedelini, ?mahsuplaşma? yoluyla eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´dan istemelerine karşın olumsuz yanıt alınca icraya başvurmak zorunda kaldıklarını belirten Sarı, şu bilgiyi verdi:
?Göreve gelir gelmez, Ocaklar mahallemizin sorumluluğunu belediye meclis üyemiz Hasan Yapakçı, Karşıyaka´yı ise Canan Kırdar´a verdim. 2016 yılında, kırsal mahallelerimiz için 3,5 milyon lira, 2017´de ise 4 milyon liralık hizmet ürettik. Edip Bey, bunları ödemeyince yargıya ve icraya başvurmak zorunda kaldık. Şimdi yargının kararını bekliyoruz.?
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, son olarak ilçe belediyelerine bıraktığı mezarlık hizmetleri konusunda bile samimi davranmadığını öne süren Sarı, ?Erdek belediyesi olarak mezarlığın bakım ve düzenlemesini biz yaptığımız halde Büyükşehir Belediyesi, mezarlığımıza, ?Bu mezarlığın bakımı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır´ tabelasını astı.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli