Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Erdek Belediyesi´nden yerinde uygulama

Erdek Belediyesi´nden yerinde uygulama

?Pardon, çöpünüzü unuttunuz!?

Erdek Belediyesi, başta ?Çuğra? ve ?Kurbağalıdere? bölgeleri başta olmak üzere ilçenin her yerine toprak, moloz, ağaç dalları vs. atan işletmeci veya kişilere cezai yaptırım uygulamaya başladı.
Buna paralel şekilde, ?Çuğra? ve ?Kurbağalıdere? bölgelerindeki bazı turistik tesislere de yaptırım uygulandı. Bu arada, Hüseyin-Hanife Sarı tarafından kiralanarak işletilen Hülya Motel´in önüne bırakılan çöp, moloz ve atıklar da, belediyeye ait bir kepçeyle yeniden motelin içine döküldü.
Erdek Belediyesi´nin sosyal medya hesabından, konuyla ilgili olarak, ?Pardon, çöpünüzü unuttunuz!? başlığı altında şu açıklama yapıldı:

?Temizlik işleri birimimiz tarafından geçtiğimiz günlerde iş makineleri ile kamplar bölgesi temizlenmiştir. Ardından bölgede bulunan bazı işletmeler, siteler ve yazlıkçıdan kamusal alana çöp, moloz, katı atık, ağaç dalları vb. şeylerin kaldırım, yol ve arsalara atıldığı gözlemlenmiştir. Ekiplerimiz, bu durumu önlemek adına, bölgede yaşayan ve kamusal alana çöp, moloz, vs. atanları uyarmış ve gerekli yaptırımları uygulamışlardır. Bugün yapılan uygulamada ise zabıta ekiplerimizin kontrolünde kamusal alana bırakılan atıklar sahiplerine iade edilmiştir.?
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, tüm uyarılarına karşın ilçenin temizliğini umursamayan işletmeci veya kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılacağını belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



Kemal dağdelen
4.07.2019 21:46:56
Başıboş,sahipsiz onlarca saldırgan köpekler ne olacak?.Bu köpeklerin dışkıları yüzünden adım atacak yer kalmadı başkan.Erdeğe bu yüzden arı günü birlikçilerin bile gelmediğinin farkındamısınız?Herkes EGE sahillerine hücum ediyor.Erdek ise adeta hayvanat bahçesi.KUTSAL (!) Köpeklerle insanlar iç içe.Biz insanca ve insanlarla yaşamak istiyoruz.Köpeklerle yaşamak isteyenler yürüsün hayvan barınaklarına.Orada köpeklerle istedikleri gib yatıp kalkabilirler.Kamusal alanların atıklarla kirletilmesi nasıl yasaksa,kamusal alanların tehlikeli ve hastalık saçan köpek dışkılarıyla kirletilmesine vesile olanlarda suçludur.

  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli