Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdek Belediyesi´ne 16 yeni çöp aracı

Erdek Belediyesi´ne 16 yeni çöp aracı

Erdek Belediyesi araç filosuna 16 adet temizlik aracı kazandırıldı.

Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne tahsil edilen araçlar düzenlenen törenle hizmete girdi.
Cumhuriyet alanında düzenlenen törende konuşan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek´in temiz olmadığını kabul ettiğini, bu sorunun bugünden başlayarak çözüleceğini belirtti.
Başkan Sarı, şunları söyledi:
"2012 yılında çıkan Bütünşehir kanunuyla birlikte 2014 yılından itibaren devreye giren Büyükşehir kanunuyla hepinizin bildiği gibi belde belediyeleri ve köy tüzel kişilikleri iptal edilerek hizmet alanı ilçe belediyelerine devir edildi.
Erdek Belediyesi daha önce yaklaşık 21 bin nüfusa hizmet eden bir ilçe belediyesiydi. Büyükşehir kanunuyla kırsal mahallelerimizde belediyemize bağlanarak nüfusumuz 34 bini geçerken, yaz aylarında ise bu rakam 500 bine kadar çıkıyor.

Erdek Belediyesi, daha önce yaklaşık 21 bin nüfusa hizmet eden bir ilçe belediyesiydi. Büyükşehir kanunuyla kırsal mahallelerimizde belediyemize bağlanarak nüfusumuz 34 bini geçerken, yaz aylarında ise bu rakam 500 bine kadar çıkıyor.
2017 yılı kesin hesaplarına göre Erdek Belediyesinin geliri 32 milyon liradır. Ancak buna rağmen belediyemiz ciddi ekonomik sıkıntı içinde. 2010 yılında hepinizin bildiği gibi torba yasasıyla belediyelerde çalışan işçilerin kamu kurumlarına devri gerçekleşmişti. 2010 yılında Erdek Belediyesinde temizlik işleri, fen işleri gibi birçok hizmeti gören işçilerimizin 82´si kamu kurumlarına dağıldı. Bu tarihten itibaren Erdek Belediyesi temizlik işlerini kendi eliyle yürütme şansı kalmamıştı ve taşeron eliyle bu hizmeti yapmaya başlamıştı. 2010 yılından itibaren sadece temizlik işleri bedeli 6 milyon lirayı buluyordu. Bizler 2014 yılında Erdek Belediyesini aldığımızdan itibaren bu rakam 10 milyon liraya çıktı. Hizmet alanımız büyüdüğü için park ve bahçelerle beraber 12 milyon lira gider vardı. Taşeronla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı ve aralık ayı itibariyle taşeronda çalışan 99 personelin Erdek Belediyesine katılmasıyla birlikte kısmen temizlik işlerini kendi kendimize yapabilir hale geldik. Temizlik işlerinde son araç kiralama ihalemiz 31 Mayıs itibariyle muhammen bedele bakıldığında 16 aylığına 8,5 milyon lira olarak belirlendi. Bizlere bu rakam yüksek geldiği için araç satın almaya karar verdik. Mayıs ayı itibariyle 3 milyon lira kredi temin ettik.
Bununla beraber 2 Adet 13 M3´Lük Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu, 4 Adet 15 M3´Lük Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu, 1 Adet 4 M3´Lük Araç Üstü Yol Süpürme Makinesi, 1 Adet 10 Ton kapasiteli yol yıkama aracı, 2 Adet Mini Damperli Çöp aracı, 4 Adet 8 M3´lük Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu araç filomuza ilave ettik. Bugünden itiaren Erdek Belediyesi temizlik işini gerek araç filosu, gerek personeliyle ile birlikte eksiksiz yerine getirmek için hazırdır. " dedi.
Başkan Sarı, daha önce olduğu gibi yazlıkçıların ikametlerini Erdek´te göstermelerini isteyerek, bundan sonraki hedeflerinin ise çöp bidonlarının önüne kamera takmak olduğunu söyledi.
Erdek Belediyesi önünde yeni alınan araçlar için kurban kesilmesinin ardından mahalle muhtarları ve basına yemek verildi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediyesi yeni aracı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli