Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Belediyesi´ne borçlanma yetkisi

Erdek Belediyesi´ne borçlanma yetkisi

Erdek Belediye Meclisi, belediyeye 4 milyon 200 bin lira borçlanma yetkisi verdi.

Erdek Belediye Meclisi, belediyeye 4 milyon 200 bin lira borçlanma yetkisi verdi. Buna göre, 2018 yılında gerçekleşen, bütçe gelirinin % 10´u oranında, personel maaş ödemelerinde kullanılmak amacıyla bankalardan 60 ay vadeli, ?açık kredi? şeklinde kredi talep edilmesini ve kredilerin ödenmesinde İller Bankası´ndan gelen belediye paylarından taksit tutarı kadar taksit ödenmesi için bankaya muvafakat, taahhütnameler verilebilmesini ve kredi sözleşmesinin yapılabilmesi amacıyla belediye başkanına yetki verilmesini kabul etti.        

5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 18´inci maddesinin (d) bendinde, ?borçlanmaya karar verme? işi, belediye meclisinin görev ve yetkileri arasında sayılıyor.
Yasada şöyle deniliyor:
?Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları şirketlerin, faiz dahil iç ve dış borç stok tutarı, en son kesinleşmiş bütçe gelirleri toplamının 213 sayılı Vergi Usul Kanunu´na göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarını aşamaz. Bu miktar, büyükşehir belediyeleri için bir buçuk kat alarak uygulanır. Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde 50´sinden fazlasına sahip oldukları şirketler, en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu´na göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarının yılı içinde toplam yüzde 10´unu geçmeyen iç borçlanmayı belediye meclisinin kararı, yüzde 10´unu geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığı´nın onayıyla yapabilir.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli