Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Belediyesi´nin borcu 128 milyon 281 bin lira

Erdek Belediyesi´nin borcu 128 milyon 281 bin lira

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediyesi´nin 2017 yılı hazırlık bütçesinin görüşülerek kabul edildiği toplantıda, geçtiğimiz günlerde, Ankara´da yaptığı görüşmeler hakkında da bilgi verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediyesi´nin 2017 yılı hazırlık bütçesinin görüşülerek kabul edildiği toplantıda, geçtiğimiz günlerde, Ankara´da yaptığı görüşmeler hakkında da bilgi verdi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal ile yüz yüze yaptığı görüşmede, Erdek Belediyesi´nin borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda kendisine öneri de götürdüğünü vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Sayın Bakanımıza, belediyemizin kamuya, yani Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı, İller Bankası gibi kurumlara olan borçlarına karşılık, devletin yıllardır kullandığı, binaları belediyemize ait okul, spor salonlarının değerlerinin saptanarak, kira bedeli kabul edilebilecek paralarının belirlen-mesini, ayrıca tapusu bizde olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın işleteceği Zeytinliada için yaptı-ğımız harcamaların da göz önüne alınarak, bu paraların, Erdek Bele-diyesi´nin borçlarından düşülmesini, bu arada Erdek´te, kullanıl-mayan hazine arazilerinin de belediyemize tahsisini önerdim.

Bürokrasiden gelen Bakanımız, konuya çok sıcak bakarak araştırılması için talimat verdi. Eğer bu gerçekleşirse, belediye olarak içinde bulunduğumuz borç batağından kurtulduğumuz gibi alacaklı duruma da geçebiliriz.?
Sarı, Erdek Belediyesi´nin hâlen Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Emekli Sandığı ve vergi borçlarının toplam tutarı ana parasının 32 milyon 561 bin 278 lira, bunun faizinin 61 milyon 650 bin 851 lira olduğunu, ayrıca özel kurum ve kuruluşlara 32 milyon lira ödemeleri bulunduğunu, böylece tüm borçlarının toplamının 128 milyon 281 bin 162 lira 56 kuruşa ulaştığını açıkladı.
Devletin son olarak çıkardığı yeniden yapılandırma yasası kapsamında, 105 milyona düşen borcu 144 ayda ödemeleri gerektiğini belirten Sarı, ?Borçlarımın yapılanması için anlaşma yaptık ama buna göre her ay 727 bin lira taksit ödememiz gerekiyor. Bu parayı da ödememize olanak yok? diye konuştu.
YENİ BİR UMUT
Ancak, hükümetin, belediyelerin, 2011 yılına dek olan kamu borçlarının tasfiyesi hakkında bir çalışma yaptığını öğrendiğini vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:
?Bu gelişmeyi, bir muştu(müjde) olarak verebilirim. Tabii ki, henüz kesin bir şey yok. Ancak bu konuda bir kanun teklifi için ön hazırlıklar var. Eğer bu kanun çıkarsa, ülkemizdeki tüm borçlu belediyelerde olduğu gibi Erdek Belediyesi de çok rahatlar, belediyemize uygulanan hacizler sona erer ve rahat bir soluk alırız ve ilçemize yeni yatırım yapmamızın önü açılır.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli