Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Belediyesi´nin borcu 178 milyon

Erdek Belediyesi´nin borcu 178 milyon

Erdek Belediyesi´nin toplam borçları 178 milyon lirayı buldu.

Erdek Belediyesi´nin toplam borçları 178 milyon lirayı buldu.
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ne, geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyarette, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, şunları söyledi:
?Ben, görevi AKP belediyesine devrettiğimde 38 milyon borç bırakmıştım. Bu yönetim, borçları hızla artırdı. Balıkesir´in Büyükşehir olmasının ardından da ilçe belediyelerinin gelirlerinin % 43´ü, Büyükşehir´in oldu. Erdek, bu olumsuz gelişmelerle 20-25 yıl geriye gitti. Erdek´in ve birçok yerel yönetimin borç yükünden kurtulması için ilgili bakanlıklar ve genel müdürlüklere çeşitli öneriler götürdüm. Bunlardan biri de şudur: Belediyemize ait olup, devlete ait kurumların ücretsiz kullandığı cami, okul, devlet dairesi ve bunun gibi mülklerin kira bedelleri belirlenerek borcumuzdan düşülsün. Yine, tapusu bizde olup, yıllardır kamulaştırmalar ve diğer hizmetler dahil büyük harcamalar yaptığımız, ekonomik değeri olmayan 8 dönümlük Zeytinliada´yı da turizm açısından işletmesi için adaya 11 milyon lira bedel biçildi. Ekonomik değer taşıyan 190 dönümlük Seyitgazi için 300 milyon liralık değer belirlenmesini bekliyorum. Bu gerçekleşirse ve hacizler, bu bölgede olursa belediye olarak diğer mülklerimizin üzerindeki haciz yükünden kurtulabiliriz.?
Sarı, ekonomik sıkıntı nedeniyle belediye çalışanlarının belediyeden 6-7 aylık maaş alacakları bulunduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediyesi borcu milyon
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false