Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek, Büyükşehrin ulaşım sistemine dahil edildi

Erdek, Büyükşehrin ulaşım sistemine dahil edildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Birleşimi yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Birleşimi yapıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde toplu taşıma ve ulaşım konuları ele alındı.
Aralarında Erdek İlçesinin de yer aldığı toplu taşıma ve ulaşım, Balıkesir Büyükşehir Ulaşım Sistemine dahil edilerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin şirketlerinden Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) ?ya tahsis edilmesi kararı alındı.
Alınan kararla, toplu taşımada kullanılacak araçlar engelli taşımaya uygun olacağı gibi klimalı yeni araç almaları ile araçların Büyükşehir´in elektronik kartı ile taşımacılık yapmaları gerekiyor.
Toplu taşıma ve ulaşımın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin şirketi olan Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) A.Ş.´ye tahsis edilen ilçeler arasında Erdek´in yanı sıra Edremit, Burhaniye, Kepsut, Havran, Balya ile Bandırma ilçeleri bulunuyor. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Mart ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığında yapıldı.
6 Eylül İlçesinde Belediye Nikah Salonu´nda gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi´nin iştiraklerinden olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ)´nin onarım için kazdığı ve bu nedenle bozulan asfalt, kaldırım ve yolların hızlı ve sorunsuz bir şekilde kapatılması için İller Bankası ile ortak proje için Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur´a yetki verildi. Ayrıca, BASKİ´nin ilçelerde yapacağı sondaj ve su arıtma tesislerinin de projeleri, bu projelerle ilgili finans için Meclis tarafından yine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a yetki verildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi´nde ele alınan konulardan biri de toplu taşıma ve ulaşım oldu.
İlçelerin de Büyükşehir´in Ulaşım Sistemine dahil olmaları ve engelli taşımaya uygun, klimalı yeni araç almaları, Büyükşehir´in elektronik kartı ile taşımacılık yapmaları için Erdek, Edremit, Burhaniye, Kepsut, Havran, Balya ve Bandırma hatları ihdas edilenler Büyükşehir Belediyesi´nin şirketi olan Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) A.Ş.´ye tahsis edildi.
Haber Merkezi



ışık aktaş
19.03.2016 22:13:23
Eyvah yandık--BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ Erdeğin hiç bir şeyine yardım etmesin --Erdek kendine yeter--sahilde oturacak yer kalmadı

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı