Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek - Çakıl halkı

Erdek - Çakıl halkı

Muzaffer Kaptanla gurur duyuyor

Rusya Donanması´na ait savaş gemisinin geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Ege Denizi´nin uluslararası sularında çarpışma noktasına geldiği öne sürülen Erdek Limanına kayıtlı ´Geçiciler- 1´ adlı teknenin kaptanı Muzaffer Geçici´nin yaşadığı Erdek-Çakıl Mahallesi sakinleri, gelişmeleri televizyon haber bültenleri ve gazetelerden izliyor.
Geçiciler- 1 adlı teknenin 15 gün önce Çakıl Mahallesi limanından hareket ettiğini belirten mahalle sakinleri, balıkçı teknelerinin her zaman Ege´ye açılıp aynı bölgede avlandıklarını söylediler.
Teknenin son sistem kamera ve radara sahip olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, "Muzaffer Kaptan, avlanma sezonu boyunca o bölgede dolaşır, mahalleye ne zaman gelir bilemiyoruz" diye konuştu.
Muzaffer Geçici´nin kamera kayıtlarını Sahil Güvenlik görevlilerine verdiğini de ifade eden mahalle sakinleri, kaptanın çok deneyimli olduğunu sözlerine ekledi.
Kendisi de balıkçı olan ve aldığı izinle denize açılan Çakıl Mahallesi Muhtarı Mustafa Geçici de telefonla görüştüğü DHA muhabirine Muzaffer Kaptan´ın kuzeni olduğunu belirterek, "Şu anda Avşa açıklarında avlanıyoruz. Ancak burada balık olmadığı için bizde Gökçeada çevresine yani olayın meydana geldiği yere gideceğiz. Yıllardır bu bölgede avlanırız. Burası uluslar arası sular. Tek dikkat ettiğimiz konu bu sınırların dışına çıkmamak. Yıllardır hiçbir sorunla karşılaşmadık" dedi.
Haber : Erdem Özcan



Anahtar Kelimeler: Erdek Çakıl halkı
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı