Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Demokrasi Nöbetinde buluştu

Erdek Demokrasi Nöbetinde buluştu

Erdek´te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir araya gelen yüzlerce kişi demokrasi nöbetinde buluştu.

Erdek´te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir araya gelen yüzlerce kişi demokrasi nöbetinde buluştu.
Erdek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen tören, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
Törene Erdek ilçe protokolü, kamu kurum ilçe müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlarda katıldı.
Daha sonra protokol tarafından sırasıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kudret Yangal, yaptığı konuşmada, her yıl düzenli olarak yapılan etkinliğin bu yıl salgın nedeniyle kısıtlı bir şekilde yapıldığını söyledi.
Yangal, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. İyi bilinmelidir ki 15 Temmuz´da milletimizin istiklal ve istikbaline kasteden FETÖ bir fitne şebekesidir. Dinî bir grup değil, bir fesat yuvasıdır. Allah´a olan bağlılığımızı, Resûlullah´a olan muhabbetimizi, sadakamızı, kurbanımızı, mukaddes saydığımız nice değerlerimizi istismar etmiştir. 15 Temmuz gecesi bir direniş ve diriliş gecesidir. Tanklara, tüfeklere karşılık bedenlerini ortaya koymuşlardır. Nasıl Çanakkale geçilmez demişse o gece de bu vatan bölünmez demiştir. 15 Temmuz milletin iradesine vurulmak istenen pranganın adıdır. Bizlerde bu meydanda elimizde bayrağımız dilimizde duamız yüreğimizde vatan sevgimiz ile bir olduk iri olduk diri olduk. Hep birlikte Türkiye olduk! Allah Resûlü (s.a.s)´in çağları aşan apaçık bir uyarısı vardır: ?Mümin bir delikten iki defa ısırılmaz.´ O halde, bilinçli, sağduyulu ve dirayetli olalım. Milli ve manevi değerlerimizi istismar etmeye çalışanlara asla fırsat vermeyelim. Vatanımızın selameti devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını ve 15 Temmuz´da bu vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum."
MHP Erdek İlçe Başkanı Fatih Bağcı, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016 da FETÖ´nün yaptığı darbe girişimin de MHP lideri Bahçeli´nin güvenli bir yere gitme teklifini ret edip hükümetin yanında olduğunu hatırlattı.
O gecenin gerçek siyasi kahramanlarından ve ilk baş kaldıranlardan, darbe kabul edilemez diye ortaya çıkan, saklanmayan, bekleyelim ne olacağını görelim korkaklığında bulunmayan isimlerden birinin MHP Lideri Devlet Bahçeli olduğunu ifade eden Bağcı, ?Çanakkale ruhuyla sokaklara dökülen milletimiz destan yazmış, kendilerini tanklara siper ederek ülkemizi canları pahasına korumuştur. Bayrağını seven ve asırlardır başka devletlerin himayesinde yaşamamış bir milletin torunları bu direniş sonucunda 2196 gazi 251 şehit vermiştir. Bu vatan için şehit olan vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet ve gazilerimize şifalar dilerim. Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez Ne Mutlu Türk´üm diyene." diye konuştu.
İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ise yaptığı konuşmada, bu gece burada ?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? nedeniyle toplanıldığını dile getirdi.
?Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan alçak FETÖ ve karanlık güçler tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonrası milletimiz önüne çıkabilecek her türlü engel ve zorluk karşısında dimdik durarak, bu darbe girişimini engelledi. ?Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır´ dizelerini dost ve düşmanlara hatırlattı.? İfadelerini kullanan İYİ Parti İlçe Başkanı Demir, ?15 Temmuz´da tıpkı Çanakkale´de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye ve büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt´te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.
Milletimiz, o gece 717 yıl önce Söğüt´te, 563 yıl önce İstanbul´da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale´de, Dumlupınar´da ne cevap vermişse, 15 Temmuz´da da aynı cevabı vermiştir.
Türkiye´yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener´in de dediği gibi... ?Biz öyle bir milletiz ki; Aziziye Tabyası´ndaki Nene Hatun biziz, Kerbela´da şehit düşen Hüseyin biziz, Adalet dendiğinde Hz. Ömer biziz, Cesaret dendiğinde bombanın üstüne yatan Mehmetçik de biziz, Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi de biziz, Çanakkale´de küffara geçit vermeyen Mustafa Kemal de biziz, ?Allahu Ekber? diyerek ruhunu arındıran da biziz, Çağ açan Fatih de biziz, hesap kapatan Mustafa Kemal´de biziz, Biz büyük Türk milletiyiz. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.? Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ne Mutlu Türküm diyene.? dedi.
Gecenin son konuşmasını yapan Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, hain kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz gecesinde Fethiye Kaymakamı olduğunu paylaştı.
Kalkışmayı öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadığını aktaran Kaymakam Çalık, ?Böyle bir ihanet beklenmiyordu. Kriz masasını toplayıp hemen halkımız ile meydanlara indik. Ancak Fethiye´de herhangi bir hareket olmadığını gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızı takip etmeye başladık, kendisi Marmaris´teydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a karşı menfur bir suikast planlanmıştı. Türkiye Cumhuriyeti´nin bekasını hedef alan iktidarı devirmekten ziyade iç savaş çıkarıp ordumuzu ve güvenlik güçlerimizi zayıf düşürüp ülkemizi işgal etmeye çalışılan bir plandı bu hain kalkışma. Amerika sınır ötemizde PKK ve DEAŞ terör örgütlerine milyarlarca dolarlık yatırım yapılarak adeta küçük bir ordu hazırlanmıştı. Biz kaos yaşadığımız taktirde bunları içeri sokup, ayaklanma gerçekleştirip ülkemizi parçalayacaklardı. Milletimizin feraseti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrı ile vatansever askerimiz ve polisimiz milletimiz ile bütünlük içerisinde kalkışmanın önüne geçti ve 241 şehit ve binlerce gazi vererek demokrasi ve milletimizi koruduk. Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımızı anmadan geçemeyeceğiz. Gözünü kırpmadan Çanakkale Savaşı´nda olduğu gibi ölüme koşan kahramanlarımızı da saygı ile anıyorum. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, aziz şehitlerimizi, rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, anma etkinliği gece boyunca Mehteran Takımı gösterisi, Kuran-ı Kerim okunması, semazen gösterileri ile camilerden salaların ve şehitler için duaların okunması ile devam etti.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı