Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Devlet Hastanesi´ne ?Bebek Dostu? ödülü

Erdek Devlet Hastanesi´ne ?Bebek Dostu? ödülü

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ?Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Paneli? düzenlendi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ?Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Paneli? düzenlendi.
Düzenlenen panellerde konuşan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Erdek Devlet Hastanesi´nin ?Bebek Dostu? ödülünü hak eden 6 hastaneden biri olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanmakta olan ?Sağlıkta Dönüşüm Programı? kapsamında Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu konuda farkındalık oluşturulması, hassasiyetin arttırılarak anne ve bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla hekim ve hekim dışı sağlık personeline yönelik İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Refik Budak başkanlığında Balıkesir merkez, Bandırma ve Edremit ilçelerinde panel ve eğitim etkinlikleri düzenlendi.
Bandırma İlçesi Santral Kültür Merkezi, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi´nde gün içinde 2 farklı gruba olmak üzere ?Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Paneli? ile ?Dezavantajlı Grupların Sağlık Hizmetlerine Erişiminin Arttırılması Eğitimi? verildi.
Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Paneli İl Sağlık Müdürlüğü Başkan ve Başkan Yardımcıları, İlçe Sağlık Yöneticileri, Kamu ve Özel Hastane Yöneticileri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, hekim, hekim dışı sağlık personeli, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Panelde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Refik Budak, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Burcu Hekim açılış konuşması yaptıktan sonra, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Özge Kaya´nın Anne ve Bebek Ölümleriyle ilgili Balıkesir ve Türkiye durumunu anlatan sunumunun ardından program Balıkesir Üniversitesi´nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Akın Usta, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Selçuk Yazıcı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Ceyda Sancaklı Usta, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Asuman Yavuzyılmaz´ın sunumları ile devam etti.
Balıkesir´de 6 hastaneye ?Bebek Dostu? ödülü verildi
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, ?İlimizde faaliyet gösteren Bebek Dostu Hastane Ünvanı almaya hak kazanan Balıkesir Devlet Hastanesi, Atatürk Şehir Hastanesi ve Atatürk Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, İvrindi Devlet Hastanesi, Erdek Devlet Hastanesi, Manyas Devlet Hastanesi ve Özel İzmir Yolu Sevgi Hastanesi yöneticilerine ?Bebek Dostu Hastane´ ünvanları takdim edildi.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli