Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Emniyeti sezona hazır

Erdek Emniyeti sezona hazır

Erdek Emniyeti sezona hazır İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar: ?Erdek´in huzur ve güvenliği için özverili çalışmalarımız sürecek?

Erdek Emniyeti sezona hazır İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar: ?Erdek´in huzur ve güvenliği için özverili çalışmalarımız sürecek?

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü, dokuz günlük bayram tatili ve turizm sezonu için her çeşit güvenlik önlemini alarak, çalışmalarını yine özverili biçimde sürdürecek.
İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, hem Ramazan Bayramı, hem de turizm sezonu boyunca tüm personelin yine sorumluluğunu bilincinde ve özveriyle görev yapacaklarını vurgularken şunları söyledi:
?Erdeklilerin ve ilçemize gelen konuklarımızın mutlu bir bayram ve turizm sezonu geçirmeleri için yine elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Çalışmalarımız, trafik, asayiş ve gece önlemleri şeklinde gerçekleşecek. Sahilimizde yine asayiş açısından ?Yunus´lar, trafik açısından ise Şahin motor ekibi görev yürütecek. Kış ayları boyunca yaptığımız çalışmalar ve denetimler sonucunda hırsızlık olaylarını hemen hemen ortadan kaldırdık. Ancak yaz aylarında, havaların sıcak olmasına paralel şekilde camlar ve kapılar genelde açık tutulduğundan, bu durum hırsızlar için elverişli olabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha dikkatli davranmalarını bekliyoruz.?
155 HATTINI ÇALIŞTIRIN
Vatandaşların, genelde ?155 Polis İhbar Hattı?nı iyi işlettiklerini, bunun sürmesini beklediklerini belirten Acar, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu hattımız sürekli olarak vatandaşlarımızın hizmetindedir. Kışın, bu hatta günde yaklaşık 150, yaz aylarında ise 300-350 ihbar ve şikayet geliyor. Bu şikayetlerin önemli bölümünü gürültü ve ses kirliliği oluşturuyor. Vatandaşlarımızın, kuşkulu gördükleri kişileri ve ortamları 155 hattımıza bildirmeyi sürdürmelerini bekliyoruz.?
GEÇEN YIL 275 BİN ARAÇ GELDİ
Geçen yıl, Bandırma yönünden Kapıdağ ve Erdek bölgesine toplam 275 bin aracın geldiğine dikkat çeken Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, şu değerlendirmede bulundu: 

?Aynı yönden, bir önceki yıl 2014´te de 381 bin araç giriş yapmıştı. Bu araç sayıları hiç de azımsanamaz. Yaz aylarında Erdek´teki araç yoğunluğu çok fazla. Bu nedenle trafik açısından büyük sıkıntı yaşanıyor. Araç sürücülerinden ricamız, trafik kurallarına eksiksiz uymaları ve yaşanabilecek trafik karmaşasının önlenmesi konusunda bizlere yardımcı olmalarıdır.?
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ YOL ALINDI
Erdek´te, uyuşturucu ile mücadele konusunda başarı sağladıklarına işaret eden Acar, ?Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü(KOM) ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde kullanımı konusunda önemli başarılar elde ettik. Ancak ebette ki uyuşturucu kullanımını tam olarak ortadan kaldırmak mümkün değil. Bu konudaki duyarlı mücadelemizi de sürdüreceğiz.?
Haber: Önder Balıkcı -Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Emniyeti sezona hazır
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli