Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Esnaf Odası Başkanı M. Fatih Canbaz:

Erdek Esnaf Odası Başkanı M. Fatih Canbaz:

?Ekmeğe % 33 değil % 16.6 zam yapıldı?

Erdek´te ekmeğe % 33 zam yapıldığı yönünde bazı basın organlarında çıkan haberlere Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz´dan cevap geldi.
Ekmeğe % 16.6 oranında zam yapıldığını ifade eden Canbaz, ekmeğe % 33 zam yapıldığını haberleştiren basın organlarını halkı yanıltmakla suçladı.
Gazetemize bir açıklama yapan Canbaz, bazı gazete sahiplerinin kendisine ?Önemli olan benim nasıl gördüğümdür? şeklinde yapılan açıklamayı dinlediğinde dehşete kapıldığını kaydeden Canbaz, iyi niyetten uzak bu tip insanlardan basın mensubu olarak söz edilemeyeceğinin altını çizdi.
Erdek´te kilogramı 7.50 liradan satılan ekmek fiyatının 8.75 liraya yükselerek kilogram bazında % 16.6 zamlandığını söyleyen Canbaz, ekmeğe % 33 zam yapıldığını haberleştiren basın organlarını dürüst olmaya davet etti. 

Daha önce kilogramı 7 lira 50 kuruştan satılan ekmeğin fiyatının 8 lira 75 kuruşa yükseldiğini işaret eden Canbaz, zam yapılmadan önce 200 gramı 1,50 liradan satılan ekmeğin, yeni tarife ile birlikte 200 gram ekmeğin 1.75 liradan, 230 gram ekmeğin 2 liradan, 460 gram ekmeğin ise 4 liradan satılacağını bildirdi.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası´nın yeni ekmek tarifesi hakkında konuşan ilçemiz fırıncılarından Bülent Akgül, bugün 1 bardak çayın 2 liradan satıldığı ortada iken, ekmeğe yapılan bu zam oranının zam olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yaptı.
İlçemizdeki bir diğer fırıncı esnaflarından İsmail Ağır ise, yaptığı açıklamada, geçen yıla göre un fiyatları almış başını gidiyor, asgari ücret arttı, elektrik ve doğalgaza gelen zammı da katarsak ekmeğe verilen zam yüzde % 16.6 çokmu? diyerek tepki gösterdi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı