Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi´nden üyelerine yapılandırma çağrısı

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi´nden üyelerine  yapılandırma çağrısı

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, "Yeniden Yapılandırma Kanunu" kapsamında, kooperatife borcu bulunan üyelere, borç yapılandırması çağrısı yaptı.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, "Yeniden Yapılandırma Kanunu" kapsamında, kooperatife borcu bulunan üyelere, borç yapılandırması çağrısı yaptı. Karakuş, konuyla ilgili olarak kendilerine, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı A. Kadir Akgül ve Genel Başkan Vekili Bahri Şarlı imzasıyla aşağıdaki yazının gönderildiğini açıkladı:
"Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde yaşanan olaylardan en çok etkilenen kesim, esnaf ve sanatkarlarımızdır. Ülkemizde yaşanan terör saldırıları, toplumsal olaylar ve uluslararası ilişkilerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle kooperatiflerimiz ortağı esnaf ve sanatkarımız özellikle 2016 yılındaki kredi borçlarını ödemekte oldukça zorlanmaktadır. Merkez Birliğimizce uygulamaya konulan borçların yeniden yapılandırılması uygulaması 30 Mart 2016 tarihinden önce takibe intikal eden borçları kapsamaktaydı. Ancak son zamanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler sonucunda esnaf ve sanatkarımızın özellikle son aylardaki kredi taksitlerini ödeyemediklerini belirterek uygulsamanın bu borçlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi yönünde yoğun talepler olmaktadır.
Tüm bu gelimeler ve yoğun talepler karşısında yeniden yapılandırma uygulamasının 30 Haziran 2016 tarihinden önce takibe intikal eden kredi borçlarını da kapsayacak ekilde aynı şartlarda uygulanması ve başvuru süresinin bir ay uzatılması zorunluluğu doğmuştur. Buna göre, 30 Haziran 2016 tarihinden önce(bu tarih dahil), kooperatif takibne intikal eden kredi borçları yapılanmaya dahil edilecektir. Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2016 Çarşamba, mesai bitimidir."
MALİYE BAKANININ AÇIK-LAMASI
Bu arada Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yeniden Yapılandırma Kanunu" kapsamında, 2011 ve önceki dönemlere ilişkin, 50 liranın altındaki borçların silineceğini belirterek, "Bu kapsamda yaklaşık 29 milyon dosya var. Bütün bu dosyaları da işlemden kaldırıyoruz" dedi. Vergi daireleriyle olan davaları(304 bin dava var) sonlandıracak olanaklar getirildiğine işaret eden Ağbal, "Geçmi yıl beyanlarını artırmak suretiyle geriye dönük olarak vatandaşlarımızın belirsizliklerini ortadan kaldırıyoruz. Yani vatandaş, matrah artırımı yapacak ve böylelikle geçmişe dönük herhangi bir belirsizlik kalmayacak. Vatandaş, beyan ettiği, unuttuğu vergileriyle ilgili pişmanlık hükümlerinden yararlanabilecek" diye konuştu. Yeniden yapılanmaya ilişkin kanunun en geniş kapsamlı düzenlemesinin vergi alacaklarıyla ilgili olduğuna dikkat çeken Ağbal, "Vatandaşlarımızın, vergi dairelerine farklı vergi borçları var. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, ÖTV borçları bulunuyor. En fazla Motorlu Taşıtlar Vergisi(MTV) borçları var. Hangi vergi türü olursa olsun, bu kanun kapsamında taksitle daha az tutarda ödeme olanağı getirildi. Başvuru için Ekim ayı sonunu beklemeyin" dedi.
100 MİLYAR TL GELİR BEKLENİYOR
Borç yapılandırılması ve varlık barışı, vatandaşı rahatlatırken, Hazine´nin de yüzünü güldürecek. Ekonomi yönetimi, varlık barışından 100 milyar TL civarında beyan beklerken, yeniden borç yapılandırmasından 100 milyar lira gelir hedefliyor. Hesaplamalara göre, 72 milyarı prim borcu olmak üzere toplam 170 milyar liralık bir rakam, yeniden yapılandırılacak. Yapılandırma, 30 Haziran 2016´dan önceki borç, faiz ve cezasını kapsıyor.
NELER YAPILANDIRILACAK?
*Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, ÖTV borcu
*Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcu
*Askerlik, seçim, nüfus para cezaları
*Köprü ve otoyollardan kaçak geçiş cezası
*Trafik cezası borçları
*Ecrimisil borçları
*Gümrük vergileri, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı
*Sigorta primleri, işsizlik sigorta primi
*Sosyal güvenlk destek primi, genel sağlık sigortası primi
*Emlak vergisi borcu
Öğrenim kredisi borçları
*Belediyelerin idari para cezaları, su, atık su ve katı atık, çevre temizlik ücreti alacakları
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli