Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz:

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz:

?Hükümet, Tekel bayilerini kapatmak mı istiyor??

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile bir grup AKP milletvekilinin hazırladığı kanun teklifinde; Gece saat 22.00 ile sabah saat 06.00 saatleri arasında alkollü içki satışı yapan, bakkal bayi ve benzeri işyerlerine 65 bin lira ile 320 bin lira arasında değişen tutarlarda para cezası kesileceği bilgisine ulaşılması üzerine, esnafın temsilcilerinden gelen tepkiler çığ gibi arttı.
Esnafın temsilcilerinden gelen tepki kervanına Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz´da katıldı.
Canbaz, yasa teklifini hazırlayanların yüksek ceza istemelerindeki asıl amaçlarının, alkollü içki satışlarına son verilmesi olarak yorumlanması gerektiğini öne sürdü.
Ceza artınca vatandaşların yasa dışı yollardan alkollü içki temin etmeye çalışacaklarını söyleyen Canbaz, ?Bu nedenle devlet de zarar edecek ve gelir kaybına uğrayacak." dedi.
Bu uygulama yürürlüğe girdiğinde milyonlarca kişinin işsiz kalacağını ifade eden Canbaz, şöyle konuştu: 

?Halen devam eden korona virüs salgını yüzünden esnafın tüm kesimleri ciddi bir iş ve gelir kaybına uğradı ve bu yıkım halen devam ediyor. Erdek´teki tüm üyelerimiz şu an büyük bir ekonomi felaketle karşı karşıya. Ekim-Kasım ve Aralık aylarında olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum. Esnafın sorunları TV ekranlarında birilerinin sanal şov yapmalarıyla çözülemez, bunu kafalarına iyice yerleştirsinler. Esnaf perişan, tüm bunlar ortada iken alkollü içki ve sigara dışında ürün satmakta zorlanan bakkal ve bayilerimize belirlenen saatler dışında yapılan alkollü içki satışına uygulanan ceza miktarına son verilmesi beklenirken, cezalarda yükseltme talebiyle karşı karşıya kalabileceklerini öğrenmek kesinlikle kabul edilemez.?
Yaz aylarında akşamları havanın 21.00- 21.30 civarı ancak karardığı ortada iken, Erdek gibi turizm bölgelerinde alkollü içki satışı yapıldığında ceza kesildiğini hatırlatan Canbaz, ?65 bin lira ile 320 bin lira arasındaki bu cezayı esnaf ödeyemez, işyeri kapanır. Esnafın işyerindeki malları toplasanız 320 bin lira etmez. Niyetiniz alkollü içki satışına son vermek ise oldu olacak bu işyerlerini kapatın tekel bayi işletmecileri de işsizler ordusuna katılsın. Hükümetten toplumun tüm kesimlerini ferahlatacak adımlar atmasını bekliyoruz.? dedi.
Görevi esnafın yaşadığı sorunları çözmek olan TESK Başkanlığı´nın, söz konusu teklife ilişkin hükümet yetkilileriyle görüşme gerçekleştireceği bilgisine ulaştıklarını kaydeden Canbaz, ?Umutlu olmasam da, TESK ve hükümet yetkilileri arasındaki görüşme inşallah olumlu sonuçlanır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli