Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Emin Can toprağa verildi

Erdek Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Emin Can toprağa verildi

Erdek Fenerbahçe Taraftarları Derneği´nin kurucu başkanı olup, başkanlık görevini sürdürmekte bulunan Emin Can(60) vefat etti.

Erdek Fenerbahçe Taraftarları Derneği´nin kurucu başkanı olup, başkanlık görevini sürdürmekte bulunan Emin Can(60) vefat etti.

Erdek´te, müdürlüğünü yaptığı turistik bir otelde geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Can için ilk tören Erdek Belediyesi önünde düzenlendi. Kalabalık bir topluluğun yanı sıra Erdeksporlu futbolcuların da katıldığı törende konuşan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Can´ın, Erdek´in sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sağladığını, belediye meclis üyeliği de yaptığını belirtti. Can´ın, Erdek Fenerbahçe Taraftarları Derneği´ni kurarak, ilçeye ilk kez üç büyük kulüplerden birinin derneğini getirdiğini vurgulayan Sarı, "Aziz Yıldırım´ın başkanlığı döneminde Erdek Belediyesi olarak Tavşanlı Ada´yı Fenerbahçe Kulübü´ne 100 yıllığına kiralamak istedik. Bu konuda görüşmeler de yaptık. Bu konuda Emin Can da çaba harcadı. Ancak Aziz Yıldırım, adanın tapusunu isteyince bunu kabul etmedim" dedi.

1989-1994 yılları arasında Doğruyol Partisi Erdek belediye meclis üyeliği yapan, komisyonlarda ve encümende çalışan Can, dönemin Doğruyol Partili belediye başkanı Hamit Nural´ın görevde bulunmadığı günlerde başkanlığa vekalet etmişti.

Erdek Girit ve Rumeli Mübadilleri Derneği´nin kurucuları arasında yer alıp, bu derneğin yönetim kurulu üyeliğini de sürdürürken vefat eden Emin Can´ın sarı-lacivertli Fenerbahçe bayrağı sarılı cenazesi, Yalı Camii´nde kılınan öğle namazının ardından Erdek mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, yöredeki ilçelerin Fenerbahçe Taraftarları Derneklerinin başkanları ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Emin Can, bir erkek çocuğu babasıydı.

Önder BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli