Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek Feri İskelesi Büyükşehir Belediyesi´ne devredildi

Erdek Feri İskelesi Büyükşehir Belediyesi´ne devredildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü geçici devir teslim tutanağıyla 23 Temmuz 2020 günü Erdek Feri İskelesine ait 567 metrekarelik iskelenin devrini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü geçici devir teslim tutanağıyla 23 Temmuz 2020 günü Erdek Feri İskelesine ait 567 metrekarelik iskelenin devrini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne yaptı.
Dün Ramazan Bahçavan Başkanlığında toplanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, bahse konu Erdek Feri İskelesinin 30 Temmuz 2024 tarihine kadar Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş.´´ye işletme devrinin verilmesini oy çokluğuyla kabul etti. Erdek Belediye Meclisinin CHP´li Üyesi Canan Kırdar ise işlemin Büyükşehir Belediye Kanunu´nun 26.Maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmenin durması istemiyle Bölge İdare Mahkemesi´ne dava açacaklarını bildirdi. 

Kırdar´ın bu açıklamasından sonra söz alan AK Parti Balıkesir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin ?5216 sayılı Büyükşehir Peri Kanunu 26. maddesi yorumu gerektirmeyecek kadar açık. Yasa Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti veya tasarrufundaki hafriyat sahalarını, toplu ulaşım hizmetlerini, sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir; ya da bu yerlerin belediye veya bağlı kuruluşlarının yüzde 50´sinden fazlasına ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin % 50´sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, 8 Eylül 1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın belediye meclisince belirlenecek süre ve bedelle işletmesini devredebileceğini dile getirmektedir.? dedi.
Şahin devamında şu ifadelere yer verdi: ?Kanun bu kadar açıkken ve Balıkesir Toplu Taşıma´nın % 100 hissesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne ait iken aynı zamanda bir hukukçu olan Erdek Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar´ın bu kanun maddesini zikrederek ?Kanuna aykırı? demesi anlamsız. Hadi Canan Kırdar bir hata yaptı bütün CHP´li ve İYİ Parti´li Meclis üyelerinin de bu gerekçe ile ret oyu vermesi içlerinde belediye başkanları, hukukçular olsa da muhalefetin Belediye Kanunlarından ne kadar habersiz oldukları ve derslerine iyi çalışmadıklarının göstergesidir. Oysa Büyükşehir Belediyesi, Marmara Adası ve Erdek teki deniz ulaşımı ile ilgili sorunu çözmeye çalışıyor. Muhalefet ise halkın yaşadığı sorunun çözümüne katkı sağlamak yerine karşı çıkarak körü körüne engellemeye çalışıyor.?
Haber Merkezi



gürcan yayıkçı
27.08.2020 07:56:06
Erdek teki iskelenin gelirini de birlikte paylaşsanız ne Büyükşehir ne Erdek sıkıntı duymayacaktır.Erdek in yollarını kamyonlar perişan etsin cefasını Erdek belediyesi ve halkı çeksin siz Büyükşehir olarak tüm geliri alın sizce de doğrumu?

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli