Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek hafta sonu doldu

Erdek hafta sonu doldu

Güney Marmara Bölgesinde, son günlerde giderek artan hava sıcaklıkları nedeniyle tatilci ve turistler deniz ve kumsallara akın etti.

Güney Marmara Bölgesinde, son günlerde giderek artan hava sıcaklıkları nedeniyle tatilci ve turistler deniz ve kumsallara akın etti. Bastıran sıcaklar ve okulların tatil olmasıyla tatil planlarını öne çekenler özellikle hafta sonu ilçemize hareket getirdi.
Ramazan Bayramı kamu kuruluşlarında tatilinin 9 gün olarak açıklanması ardından tatil planlarını buna göre yapanlar, hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması ve okulların kapanmasını da fırsat bilerek bu planlarında değişikliğe gitti.
Tatil planlarını öne çeken aileler Güney Marmara Bölgesinin incisi Erdek sahillerine koşarken, hafta sonu yoğunluğunda artış gözlendi. Bu durumdan en çok Erdek esnafı nasibini aldı.
Hafta sonunda yaşanan yoğunluğun bu yaz sezonunda Erdek´e bereket getireceğinin müjdesi olarak yorumlanması gerektiğine dikkat çeken turizmciler, sıcakların birden bastırması nedeniyle bayram hareketliliğinin öne çekilmesi, turistik işletmeleri ve esnafı sevindirdiğini açıkladı. 

Erdek´te, bayram tatiliyle ulaşılacak doluluğun Ağustos ayı sonuna kadar sürmesini beklediklerini belirten turizmciler, turizmdeki kötü gidişten Erdek´in daha az etkileneceği yönündeki umutlarının yükseldiğini dile getirdi.
İlçemiz esnafı ise bu seneki yaz sezonu hakkında yaptıkları açıklamada şu değerlendirmede bulundu: "Bayram tatili öncesi bu hafta sonu çok iyi durumdaydık. Bilindiği gibi Erdek, iç pazara yönelik çalışan bir turizm ilçesi. Dolayısıyla Antalya gibi bir tatil yöresinde yaşanan krizin tüm tatil yörelerini etkileyeceği öngörülüyor ama bu hafta sonunda yaşanan yoğunluğun ilçemizi olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyoruz. Güney Marmara Bölgesinin önemli tatil yörelerinin başında gelen Erdek´in bayram tatili ve sonrasında çok iyi bir sezon geçireceğine inanıyoruz."
Diğer yandan hafta sonu sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkmasıyla bunalan tatilciler Erdek´in muhteşem kumsalı ile ünlü Çuğra plajına ve özel otellerin havuz kenarlarını doldurdu. Kimileri denize girip serinlemeye çalışırken, kimileri de gün boyu su sporları yaptı.
Haber : Taygun ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek hafta sonu doldu
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli