Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek hafta sonu sessizliğe büründü

Erdek hafta sonu sessizliğe büründü

Erdek´te, vatandaşlar, Cumartesi ve Pazar günleri kısıtlama kararlarına uyarken, ilçe sessizliğe büründü.

Erdek´te, vatandaşlar, Cumartesi ve Pazar günleri kısıtlama kararlarına uyarken, ilçe sessizliğe büründü.
Ülke genelinde olduğu gibi Erdek´te de süren sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlar uydu.
Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 11 Aralık Cuma günü akşam saat 21.00´de başlayan ve 56 saat süren ikinci olan sokağa çıkma kısıtlaması 13 Aralık Pazartesi günü saat 05.00´e kadar sürdü.
Erdek´te Cumartesi gününün başlamasıyla birlikte Pazar günü de dahil olmak üzere halk sokağa çıkma kısıtlamasına riayet etti.
Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağı boyunca bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçiler belirli saatler arasında hizmet verebilirken, vatandaşlar, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, araç kullanmamak kaydıyla mahallerinde bulunan işletmelerden alışveriş yapabildi.
Ekmek imalatı yapan fırınlar, yasak boyunca açıktı. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebildi.
Ayrıca lokanta ve restoran tarzı işletmeler, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık kaldı.
Güvenlik güçleri kısıtlama ile ilgili düzenli olarak gerçekleştirdikleri uygulamaları kesintisiz devam ettirdi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli