Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek Halk Eğitim Bandırma´da

Erdek Halk Eğitim Bandırma´da

?Kazaziye ve Takı Sergisi? açıldı

Erdek Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Kazaziye ve Takı Sergisi, Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi, Melih Çınar sergi salonunda açıldı.
Kültür Bakanlığı sanatçısı Halime Çalışkaner ve kursiyerlerinin hazırladığı ?Düğüm Aşkı Kazaziye ve Takı Sergisi?nin açılışına Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek Halk Eğitim merkezi Müdürü Mehmet Ali Büyüktaş, Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cüneyt Taşkın ve diğer konuklar katıldı. 

Serginin açış konuşmasını Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Bekir Alkan yaptı. Alkan, ?Geleneksel Türk el sanatları, Anadolu´nun binlerce yıllık tarihinden gelen uygarlıkların kültür mirasıyla kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturmuştur. Bir milletin kültürünü temsil eden el sanatları, o ülkenin kültürel kimliğinin oluşmasına yardımcı olur. Ülkeden ülkeye, yöreden yöreye farklılık gösteren el sanatı ürünleri, bazen bir ev aksesuarı, bazen de takı olarak karşımıza çıkar. Bugün ise kültürel değerlerdeki gelenekselliğin giderek zayıflaması, küçük el sanatları olarak üretilen takıları da etkilemiş ve unutulmaya mahkum etmiştir. Unutulmaya bırakılan ve yöresel özellik taşıyan gümüş kazaz örücülüğünü öğretmek ve unutturmamak en büyük görevimiz olmalı? dedi.
Ardından kurs öğretmeni Halime Çalışkaner düşüncelerini açıkladı. Kültür Bakanlığı sanatçısı Halime Çalışkaner, ?Amacımız, bu sanatı öğretmek ve geleceğe taşımaktır? diye konuştu.
Sergi, 9 Şubat 2020 tarihine dek açık kalacak.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek Halk Eğitim Bandırma
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli