Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Halk Eğitimi yeni kurslar açıyor

Erdek Halk Eğitimi yeni kurslar açıyor

Yeterli başvuru olursa ?Muay Thai? kursu da açılacak

Erdek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kurs alanları ve sayılarını sürekli artırıyor.
Kurumun müdürü Bekir Alkan´ın verdiği bilgiye göre hâlen, çeşitli alanlardaki kurslara katılan kursiyerlerin sayısı 1300´ü buldu.
Çeşitli kursların yanı sıra arıcılık kursunun sürdüğünü belirten Alkan, şu bilgiyi verdi:
?Hâlen, 18 Eylül Ortaokulu binasında, akşamları, üniversite öğrencilerine dikey geçiş sınavı için matematik, lise mezunlarına ise üniversiteye hazırlık kurslarımız sürüyor. Yine, Mehmet Ceylan´ın eğitmenliğini yaptığı bağlama kursumuzu da sürdürüyoruz. 17 Kasım´da, KOSGEB´in, ?girişimcilik kursu´ başlayacak. Ayrıca, şimdiden 20´ye yakın başvuru yapılan ?Avcı Eğitimi´ kursunu da başlatacağız. Bunların dışında ?İlk yardım´ ve ?turizm rehberliği´ kurslarını da başlatmak istiyoruz. Ancak kursların başlaması için en az 12 kişinin başvurusu gerekiyor.?
Alkan, ayrıca Türk Halk Müziği ile ilgili bir kursun yanı sıra ilçedeki yedi müzik öğretmeninin yer alacağı bir koronun da oluşturulacağını bildirdi.

?MUAY THAİ? KURSU DÜŞÜNÜLÜYOR
Müdür Alkan, ilçede sporun desteklenmesi adına da çaba harcadıklarına işaret ederken, buna paralel şekilde, Erdek´te ilk kez, ?Muay Thai? kursu açmayı da plânladıklarını açıkladı. ?Uzakdoğu Savunma Sanatı? olarak isimlendirilen bu kurs için başvuruların sürdüğünü belirten müdür Bekir Alkan, ?Kurs eğitmenliği için Bandırma´dan Muay Thai hocası ve Milli Takım Antrenörü Hakan İltiş ile anlaştık. 7 yaş ve üzerindeki herkse açık olacak kursumuz, 180 saati kapsayacak. Kursun sonunda başarılı olacak kursiyerlere ?Beyaz Kuşak´ verilecek. Yeterli sayıya ulaşırsak, kursu hemen başlatacağız? diye konuştu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli