Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek halkı sokağa çıkma yasağına uydu

Erdek halkı sokağa çıkma yasağına uydu

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasının 2. haftasında Erdek ilçesindeki cadde ve sokaklar yerini köpek havlaması ve kuş seslerine bıraktı.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasının 2. haftasında Erdek ilçesindeki cadde ve sokaklar yerini köpek havlaması ve kuş seslerine bıraktı. Deniz de martılar gökyüzünde özgürce dans etti.
Korona virüs tedbirleri kapsamında 18-19 Nisan 2020 Cumartesi-Pazar devam eden sokağa çıkma kısıtlaması Erdek´te de etkili oldu. Vatandaşların bir önceki sokağa çıkma kısıtlamasına göre kurallara daha çok riayet ettikleri gözlendi.
Erdek´te 18 Nisan Cumartesi saat 00.00´dan itibaren sokaklar sessizliğe bürünürken, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan ilçemizin birçok noktasında polis ve Jandarma ekipleri devriye attı. İlçenin meydan ve caddelerinde trafikteki seyir halindeki bazı araçlar durdurularak kimlik sorgulaması yapıldı. 

Cadde ve sokaklarda polis, jandarma, belediye zabıtası, 112 acil ambulans görevlileri, vefa sosyal destek grubu ekipleri haricinde tarla işleri ile uğraşan az sayıda vatandaş görüldü. Erdek Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri işbirliğiyle evlere kadar ekmek, su ve tüp dağıtım hizmeti verildi.
Sokağa çıkma yasağını fırsat bilen Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, merkez ve kırsal mahallelerde boşalan meydan, cadde ve sokaklarda temizlik dezenfekte çalışmalarını sürdürdü.
Görevi olanlar dışında sokakta yaya ve araç trafiğinin fazla olmadığı sokağa çıkma kısıtlaması 19 Nisan Pazar gecesi saat 00.00´da sona ermesinin ardından vatandaşlar, mahalle bakkallarına giderek ihtiyaçlarını giderdi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli