Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek heyeti Yılmaz´ın yanında

Erdek heyeti Yılmaz´ın yanında

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, meclis üyeleri ve muhtarlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ı ziyaret etti

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, başkan vekili Hasan Yapakçı, CHP´li Erdek belediye meclis üyeleri ve Erdek ilçe sınırları içinde görev yapan muhtarlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ı ziyaret ederek başarılar dilediler.
Erdek heyetini kabulünde konuşan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir sistem kurmak istediklerini belirterek, ?İlçe belediyelerinde birer ?Beyaz Masa´ oluşturacağız. Vatandaşlar ve muhtarlar, istek ve beklentilerini buradaki masaya iletecek. O masalarda görev yapanlar da isteklerin Büyükşehir Belediyesi´ni mi, yoksa ilçe belediyesini mi ilgilendirdiğini belirleyerek gerekli ayrıştırmayı yapıp yetkilileri bilgilendirecek? dedi.
Belediyelerin vatandaşa hizmet ve çözüm üretme yerleri olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:
?Örneğin ben, en yakın rakibimden 10.340 oy fazla alarak seçimi kazandım. Şimdi, bana oy vermeyen diğer vatandaşlarımı yok mu sayacağım? Herkese eşit mesafede hizmet vermeye çalışıyorum. Hizmet verilecek şehre ve vatandaşlara hiçbir zaman küsülmez.?
SARI´DAN AÇIKLAMA
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da konuşmasında, Erdekli muhtarların mahalleleri için çok büyük beklentileri olmadığına işaret ederken, ?Bizim muhtarlarımız, getirilecek küçük hizmetlerden bile mutlu oluyorlar? dedi.
ERDEK´İN SU SIKINTISI BASKİ YÜZÜNDEN
Yaz aylarında Erdek´in en önemli sorunlarının başında su sıkıntısını gösteren Sarı, şunları söyledi:
?BASKİ, yanlış bir uygulama yaparak Erdek´teki bazı kuyuları kapattı. Dere yatakları kurudu. Suyumuz 70-80 litre/saniyeye kadar düştü. Oysa Erdek´te hâlen 120 litre/saniye suya ihtiyaç var. Aslında bunlar çok basit teknik konular. BASKİ, bu konuda bize hiç danışmadan yanlış uygulamalar yaptı. Yoksa bugün Erdek´te su sıkıntısı çekilmezdi.?
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tüm ilçelerden sorunları konusunda rapor istediğini, bunları inceledikten sonra çözüm üreteceklerini sözlerine ekledi.
Haber Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek heyeti Yılmaz yanında
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli