Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Hıfzıssıhha Kurulu bir dizi karar aldı

Erdek Hıfzıssıhha Kurulu bir dizi karar aldı

Erdek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy Başkanlığında 3 Ağustos 2021 tarihinde toplanarak bir dizi karar aldı.

Erdek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy Başkanlığında 3 Ağustos 2021 tarihinde toplanarak bir dizi karar aldı. 

Toplantıda; Korona virüs (Covid19) salgınıyla mücadele kapsamında toplum sağlığını korumak, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziki mesafeyi korumak amacıyla pek çok tedbirin uygulamaya geçirilmesi karara alındı.
İşte! Alınan kararlar: ?İl Hıfzıssıhha Kurulu´nun 22.09.2020 tarih ve 2020/88 sayılı kararı ile zorunlu izolasyona tabi tutulan kişilerin Hasan Basri Çantay Yüksek Öğrenim Yurdu´na sevk edilmelerine karar verilmişti. Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın 16.07.2021 tarih ve 731059 sayılı yazısında ?3 Eylül 2021 tarihinden itibaren Bakanlık yurtlarımızın yükseköğrenim öğrencilerinin hizmetine açılacak olması sebebiyle, izolasyon amacıyla kullanılan yurtlarımızın öğrenci hizmetine hazır hale getirilmesi için yapılacak olan bakım-onarım, donatım, temizlik ve benzeri işler nedeniyle tahliye edilmesinin sağlanması? istenildiğinden uygulamanın 15.08.2021 tarihi itibari ile sonlandırılmasına, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan yol kontrollerinde ve HES kodu sorgulamalarında zorunlu izolasyona tabi olan kişilerin tespit edilmesi halinde izolasyon ihlalinden dolayı cezai müeyyidelerin uygulanmasına ve ilçemizde ikamet edenlerin ikametlerinde zorunlu izolasyona alınmasına, ilçemizde ikamet etmeyenlerin ise güvenli turizm sertifikası ve karantina odası olan otellerde ücretlerinin kendileri tarafından karşılanmak sureti ile zorunlu izolasyona alınmalarına, ilçemizde güvenli turizm sertifikası ve karantina odası şartlarını sağlayan otellerin tespit edilerek konu ile ilgili gerekli kararların alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false