Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek İlçe Sağlık Müdürü Ekiz: ?22 havuzun 8´inden su numuneleri alındı?

Erdek İlçe Sağlık Müdürü Ekiz: ?22 havuzun 8´inden su numuneleri alındı?

Erdek ve mahallelerinde içinde bulunduğumuz yaz sezonunda, deniz suyu ve otel-motellerdeki havuz suları sıkı bir şekilde denetleniyor.

Erdek ve mahallelerinde  içinde bulunduğumuz yaz sezonunda, deniz suyu ve otel-motellerdeki havuz suları sıkı bir şekilde denetleniyor.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve Erdek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, ilçede bulunan 22 yüzme havuzunun 8´inden aldıkları suyun numunelerini tahlil için Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuvarı´na gönderdiklerini açıklarken, şu bilgileri verdi:
?Erdek sınırları içindeki sahillerimizde 10´un üzerinde Mavi Bayrak´ımız var. Sürekli olarak deniz suyundan da numuneler alarak, Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuvarı´na gönderiyoruz. Yine ilçemizin içme ve kullanma suyunu da yakından izliyoruz. Bu sulardan aldığımız numuneleri ise tahlil için Bursa Halk Sağlığı Laboratuvarı´na gönderiyoruz.?

Yaz dönemindeki çalışmalarının çok yoğun olduğuna dikkati çeken Ekiz, turistik Ocaklar Mahallesi´nde açtıkları geçici yaz polikliniğinde doktor olarak Gül Şener, askeri kamplardaki polikliniğinde ise Dr. Yaşar Kara´yı görevlendirdiklerini, bu polikliniklerin 15 Ağustos 2015´e dek açık kalacağını belirtti. Yaz döneminde vatandaşların fosseptikler ve koku şikayetleriyle ilgili olarak kendilerine başvuru yaptıklarına dikkati çeken Ekiz, yine ücret karşılığında vatandaşların açtıkları artezyen kuyularının sularının da tahlillerini yaptıklarına işaret etti.
Yaz aylarında en çok ortaya çıkan hastalığın ishal olduğunu vurgularken, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Dr. Mahmut Ekiz, ?Yaz dönemlerinde ayrıca kedi-köpek ısırıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilecek kuduz tehlikesi nedeniyle vatandaşlarımıza daha fazla aşılar yapılmaktadır? dedi. İlçedeki 4 tüberkülozlu hastanın da kendilerine bağlı aile hekimliğinin kontrolü altında bulunduğunun altını çizen Ekiz, ayrıca zabıta ve polis ile birlikte kapalı alanlarda tütün kullanımını denetlediklerini sözlerine ekledi.
Haber : Ö.Balıkçı-T. Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli