Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek İlçe Tarım Müdürü Işıktaş:

Erdek İlçe Tarım Müdürü Işıktaş:

?Mera ıslahı hayvancılık için çok önemlidir?

Geçtiğimiz günlerde Bandırma Ticaret Borsası´nda, ?Kırsal Kalkınma Hibeleri? konusunda gerçekleşen semineri Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş ile Erdek´teki bazı üreticiler de izledi.
Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nden gelen Hasan Karaca ve Gökhan Boduroğlu´nun bilgiler verdiği seminerde, emekli albay olup Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nda çiftçilik yaptığını belirten Osman Aka Gündüz de söz aldı. Gündüz, konuşmacılardan, ?süt sağım sistemi? ve ?soğuk hava deposu? konularında destek alıp alamayacağını sordu. Konuşmacılar, her iki konuda değil, bunlardan birinde hibe desteği alınabileceğini belirttiler.
Yine Erdekli üreticilerden biri, ağıl yapım desteği olup olmadığını sordular. Yetkili konuşmacılar, ?Kırsal Kalkınma Hibesi? içinde böyle bir destek bulunmadığını açıkladılar.
Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nden gelen Hasan Karaca, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi ve genç çiftçi projelerinin de yürüdüğünü vurguladılar.
Erdekli üreticilerin bir sorusunu yanıtlayan Karaca, genç çiftçi desteği konusunda, ?Genç çiftçi desteği 18-40 yaş arasını kapsıyor. Koyun-keçi desteğimiz çok az sayıda genç çiftçiye veriliyor. Onlara göre sığır-manda desteği daha fazla? dedi.
IŞIKTAŞ KONUŞUYOR
Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, meraların ıslahının hayvancılığın gelişmesi için büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, şunları söyledi:
?Meralar, hayvancılığın gelişmesi açısından çok önemlidir. Erdek´te, her şeyin zeytinlikler üzerine kurulu olması nedeniyle hiç mera bulunmaması, hayvancılığı engelliyor. Bu nedenle mera ıslahını önemsemeliyiz.? Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli