Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek İYİ Parti´den Hamile Çocuk skandalı tepkisi

Erdek İYİ Parti´den Hamile Çocuk skandalı tepkisi

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi´nde yaşanan çocuk doğum skandalına ilişkin basın bildirisi yayımladı.

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi´nde yaşanan çocuk doğum skandalına ilişkin basın bildirisi yayımladı.
?Bir hastanede 5 aylık süreçte 115 çocuğun hamileliği hukuk kurallarına göre tutulmamış ve gerekli mercilere bildirilmemişse, diğer hastanelerde neler olmaktadır? diyen Demir, ?Tekraren soruyoruz bunun altında ne vardır? Neyin üstü örtülmektedir? Kim ve kimler korunmaktadır? dedi.

9 yaşında kızların evlenebileceğini söyleyenlere bir yaptırım uygulanmadığına dikkat çeken Demir, ?Hukukun işlediği, adaletin olduğu, siyasetin bir edep, terbiye ve kültür olarak değer bulduğu ülkelerde sorumlular derhal gereğini yapar. Bu olay karşısında derhal sorumlu olanlar istifa etmelidirler? ifadelerine yer verdi.
İşte! Demir´in o açıklaması:
?Genel Başkanımız Meral Akşener´in her vesilede vurguladığı üzere, İYİ Parti, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve her türlü istismarlara karşı ilkesel bir parti programına sahiptir. Bu konunun genel ahlak ve genel sağlık ve kamu yararını doğrudan ilgilendirmesi ile birlikte, partimizin yegane vazgeçilmez ilkeleri arasında sayılan ?çocuk istismarı? ?çocuk yaşta evlilik? ve ?aile içi şiddet? gibi konulardaki tüm gelişmeler tarafımızca yakından takip edilerek gerekli önlemlerin alınması için zaruri görülen tüm idari ve adli süreçlerin başlatılması hususunda kararlı adımlar atacağımızdan hiç kimse şüphe duymamalıdır. Ancak ne var ki, habere konu somut olayla ilgili sadece adı geçen kamu hastanesi nezdinde sınırlı bir inceleme başlatılmış olması, kamu vicdanını tam anlamıyla rahatlatmamaktadır. Bu ve benzeri suç teşkil eden eylemlerin kamu görevlileri tarafından ihbar edilmesi zorunluluğunun kanun ile yükümlülük altına alındığını özellikle hatırlatmak isteriz.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli