Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Kaymakamı Atasoy, canlarla iftar yaptı

Erdek Kaymakamı Atasoy, canlarla iftar yaptı

Muharrem ayında oruç ibadetlerini yerine getiren alevi vatandaşlarımız için, Erdek Kaymakamlığı tarafından iftar yemeği verildi.

Muharrem ayında oruç ibadetlerini yerine getiren alevi vatandaşlarımız için, Erdek Kaymakamlığı tarafından iftar yemeği verildi.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Muharrem ayı dolayısıyla Erdek Alevi Kültür Derneği´nin Alaattin Mahallesi 300 Evler mevkiindeki geçici dernek binasında gerçekleşen iftar yemeğinde canlarla ile birlikte oruç açtı.

Oruç yemeğine Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Erdek Jandarma Komutanı Halil İbrahim İlanku, Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş ve eşleri, Erdek Müftüsü Mehmet Tüfeçioğlu, merkez mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları iftar yemeğinde canlarla bir araya geldi.

Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin matemi tutulan Muharrem ayında oruç tutan alevi vatandaşlar ile Kaymakam Atasoy oruç açarak birlik lokması yedi.

Cemevi Dedesi Hüseyin Kılıç´ın okuduğu dualar ve Muharrem ayının önemi ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından Kaymakam Atasoy ve beraberindeki heyet vatandaşlarla birlikte oruçlarını açtı.

Kaymakam Atasoy, yaptığı konuşmada kar-deşlik, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Muharrem ayının içinde bulunduğumuz şu günlerde hayırlara vesile olmasını temenni eden Kaymakam Atasoy, ?Muharrem ayının başlangıcı olan bu önemli günde Peygamberefendimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi ve insanlık tarihinin en acı olaylarından bir olan Kerbela´da şehadete ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İslam âleminin ortak acısı olan Kerbela, bizlere büyük bir ders vermenin yanında birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini, sarsılmaz gücünü bir kez daha hatırlatmaktadır. Unutmamalıyız ki hem inancımız, hem de Anadolu irfanı ve medeniyeti bizlere her zaman sevgi, saygı, dayanışma ve paylaşmayı öğütlemektedir. Mevlâna´dan Yunus´a, Pir Sultan´dan Hacı Bektaş´a yüzyıllar boyu irfan nefesi olan büyüklerimiz; geçmişten aldığı derslerle, iman gücüyle coğrafyadan coğrafyaya düşünceleriyle, felsefeleriyle yaşatılmaktadır. Onların öğretilerini nesiller boyu yaşatmak ve Anadolu´nun ?can?larına aktarmak bizlerin de en önemli görevlerinden olmalıdır. Gönüllerimizi birbirimize açmalı, mazluma yardım eli uzatmalı, barış ve kardeşlik içinde yaşamalıyız. Ülkemize karşı ayrıştırma ve ötekileştirilmeye yönelik yapılan kasıtlara fırsat vermemeliyiz. Bu düşüncelerle Muharrem ayının birlik ve beraberliğimizi daha da artırmasını; barış, huzur, güven, saygı ve sevgiye vesile olmasını temenni ediyorum. Muharrem ayında tuttuğumuz oruçlarımızın kabul olmasını diliyorum.? dedi.

Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false