Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Kent Konseyi Toplandı

Erdek Kent Konseyi Toplandı

İlçemizde yapılan günü birlik pansiyonculuğun güvenlik açısından kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi masaya yatırıldı.

Erdek Kent Konseyi, dün akşam Mustafa Karakuş başkanlığında, Piera Restoran´da bir kez daha bir araya geldi. Konseyin gündeminde ise yeni çıkarılan ve ilçe gündemini yakından ilgilendiren ?günübirlik kiralanan evler?in kayıt altına alınma konusu vardı.
Kent Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş´un ?hoş geldiniz? konuşmasıyla başlayan toplantıda Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar ve Erdek Vergi Dairesi Müdürü Gürsel Taşkan da hazır bulundu.

Toplantının amacı, günübirlik pansiyonculuğun vergilendirilmesi ve kolluk güçlerine yapılacak bildirimlerle herhangi bir durumda oluşabilecek güvenlik açıklarının ortadan kaldırılması olarak belirtilirken, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde halkın da katılacağı çok geniş bir toplantının yapılmasını düşündüklerini belirtti. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek olan yeni yasayla ilgili güvenlik bölümü konusu İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar tarafından bilgilendirme yapılırken, maliyeyle olan bağlantıları ise Erdek Vergi Dairesi Müdürü Gürsel Taşkan anlattı.
Vergi Dairesi Müdürü Taşkan, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, en çok kayıp kaçak kazanç türünün bu tür günü birlik pansiyonculukta yaşandığını, yeni yapılan düzenlemenin bunun önüne geçeceğini ve bu işin de hem güvenlik, hem de mali olarak devlete yarar sağlayacağını düşündüğünü belirtti.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Kent Konseyi Toplandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli