Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Kirazlı Manastırı´nda ikinci yıl ayini

Erdek Kirazlı Manastırı´nda ikinci yıl ayini

Bartholomeos, terörün bitmesi için dua etti

Erdek sınırları içinde yer alan, ilçeye yaklaşık 22 kilometre uzaklıktaki Kirazlı Manastırı´nda ayin yapıldı. Ortodoksların ruhani lideri, Fener-Rum Patriği Bartholomeos´un yönettiği ayine, Yunanistan´dan gelen konukların yanı sıra Erdek´ten çok sayıda vatandaş da katıldı. Erdek Belediye Başkanlığı, Erdekli vatandaşlar için araç kaldırdı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın da izlediği, mübadelenin ardından geçen yıl ilki, bu yıl ise ikincisi gerçekleşen ayinde duanın ardından kısa bir konuşma yapan Bartholomeos, "Bu yıl, yine bu kutsal mekanda, Meryem Ana´nın onuruna ayin yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ayinin düzenlenmesine verdiği manevi destek nedeniyle Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya teşekkür ederim. Ayrıca, emniyet görevlileri de bu ayinin düzenlenmesine yardımda bulundular. Onlara da teşekkür ediyorum? dedi.

Son yıllarda, dünyada yaşanan terör olaylarına da değinen Bartholomeos, şunları söyledi:
?Dünya, son yıllarda terörle uğraşıyor. Bugün, burada, dünyanın terörden kurtulması, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği, büyüklerimizin sağlığı ve başarıları için dua yaptık. Allah´a yakardık. Bugün, aramızda bulunan Müslüman kardeşlerimize de, dualarımıza katılmaları nedeniyle teşekkür ediyor, yaklaşan Kurban Bayramlarını kutluyoruz. Allah, hepimizi tüm kötülüklerden korusun. Gelecek yıl, yine burada, 23 Ağustos´ta yapacağımız ayinde buluşmayı diliyoruz."
Bartholomeos ve Erdek Belediyesi, ayinin ardından konuklara çeşitli armağanlar verdi.
Ayinde şarap, ekmek ve lokma dağıtıldı.
Ayin nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken, Erdek Belediyesi, yöreye kurduğu portatif tuvaletlerle vatandaşlara yardımcı oldu.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, törenin ardından Bartholomeos ve Rum-Fener patrikhanesinden gelen din adamlarını, İstanbul´a yolcu etti.
Bartholomeos ve diğer din adamları, pazartesi akşamını Bandırma´daki bir otelde geçirdiler.

Haber : Önder Balıkçı

/resimler/2016-8/24/1318323135121.jpg

 

/resimler/2016-8/24/1319058917078.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli