Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Körfezi Platformu´ndan ?Elden Ele, Nesilden Nesile? projesi

Erdek Körfezi Platformu´ndan ?Elden Ele, Nesilden Nesile? projesi

Dr. Kadir Dadan: ?Tohum, halkın elinde, toprağın içinde değerlidir?

Dr. Kadir Dadan: ?Tohum, halkın elinde, toprağın içinde değerlidir?

Geçici sözcülüğünü Dr. Kadir Dadan´ın yaptığı Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, ?Elden Ele, Nesilden Nesile? tohum paylaşımı, çimleme ve yetiştirme projesini yaşama sokuyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Dadan, kuruluş bildirgelerinde, Erdek´in karşı sahillerinde kurulmak istenen sanayi bölgelerinde, dünya çapında bir tarımsal araştırma enstitüsünün yaşama geçirilmesinin yer aldığını vurgularken, şunları söyledi:
?Erdek ve yöresi, kuzey ve güney bölgelerinin iklimleri için geçiş noktasında bulunuyor. Erdekli vatandaşlarımızı, tohum çimleme, uygun çimleme toprağı konularında bilinçlendirmek istiyoruz. 

Çarşamba, perşembe ve cuma günleri, balıkhane bölgesinde, bu konuda bilgilendirici çalışmalar yapacağız. Vatandaşlarımızın, kendi bahçelerinde domates, biber, patlıcan gibi sebzeleri, kendi tohumlarını yetiştirerek, üretim sağlamalarını hedefliyoruz. Özellikle de bu konuda çocuklarımızın, tohumla sebze yetiştirmelerini sağlamak amacındayız. Tohum, halkın elinde, toprağın içinde değerlidir. Şirketlerin malı olarak bankalarda ticaret amacıyla tutulan tohumun, insanlık açısından değeri yoktur.? Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek Körfezi Platformu ndan
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli