Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Kyzikos Ultra Maratonu 5-6 Ekim´de

Erdek Kyzikos Ultra Maratonu 5-6 Ekim´de

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde, ?Nasıl başardılar?? konulu söyleşi gerçekleşti.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde, ?Nasıl başardılar?? konulu söyleşi gerçekleşti.
Üniversite-Bandırma Dağcılık, Arama Kurtarma Derneği (BANDAK) işbirliğiyle, Ata Tan´ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak Elena Polyakova Dalkılıç, Alper Dalkılıç ve Erkan Bacak katıldılar.
Söyleşinin ilk konuşmacı ?bilinçli amatör? sloganıyla spor yapan, 1983 Balıkesir doğumlu Erkan Bacak´tı. 2012 yılından beri aktif spor yaşamının içinde bulunan Bacak, atletizm sporunun süreklilik istediğine dikkati çekerek, ?Spor yapmak, insana mutluluk veriyor ve düzenli bir yaşam sağlıyor? dedi.
1981 yılında doğan Elena Polyakova Dalkılıç, ?İsteyen herkes başarıya ulaşır. 2011 yılında yapılan 240 kilometrelik Likya Maratonu benim bu spordaki yolumu çizdi. Bu yarışta kadınlar kategorisinde birinci oldum. Eşim Alper´le de bu yarış sırasında tanıştık. Daha sonra sayısız ultra maratonda koştum. Şimdi hedefim, Fransa´nın Alp Dağları´nda yapılacak 300 kilometrelik yarışta koşmak? dedi.
Spor için hiçbir yaşın geç sayılmayacağının altını çizen Alper Dalkılıç, ?Spor, insanın yaşamını değiştiriyor. İnsana kendini sınama, kendi varlığının farkına varma yeteneği kazandırıyor?? diye konuştu.
Moderatör Ata Tan ise herkesi BANDAK´a üye olmaya çağırarak, 5-6 Ekim 2019´da yapılacak olan ?Uluslararası Kyzikos Ultra Maratonu?nun en az hatayla gerçekleşmesi için çalışmaların sürdüğünü, dört ayrı kategorideki etkinliğe katılım başvurularının eylül ayının sonuna dek yapılabileceğini açıkladı.
Söyleşinin ardından konuşmacıların plaketlerini Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı Spor Şube Sorumlusu Yasin Nuri Çakır ve BANDAK Başkanı Mustafa Anadol verdi.
MARATONA ERDEK BELEDİYESİ DE DESTEK VERECEK
5-6 Ekim 2019 tarihleri arasında, Kapıdağ´da gerçekleşecek ?Uluslararası Kyzikos Ultra Maratonu´na Erdek Belediyesi de destek verecek.
Buna paralel şekilde üniversitedeki söyleşiyi Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Kâmil Çağlar Ergin de izledi.
Maratonun kategorileri şöyle:
5 kilometre(Seyitgazi Koşusu), 22 kilometre 750 metre(Apostol Patika Koşusu), 56 kilometre 2030 metre (Kirazlı Manastırı Ultra Koşusu), 85 kilometre 3070 metre(Kyzikos Ultra Koşusu)
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı