Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Meclisi toplandı

Erdek Meclisi toplandı

Selin Cebeci´nin ismi Ocaklar´daki çocuk parkına verildi

Erdek Belediye Meclisi´nin eylül ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 5 gündem, 2 ek gündem görüşüldü.

/resimler/2019-9/4/2330372191153.jpg

Geçtiğimiz Kurban Bayramı´nın ikinci günü, Ocaklar Mahallesi´ndeki bir eğlence yerindeki silahlı saldırı olayında yaşamını yitiren 10 yaşındaki Selin Cebeci´nin isminin, Ocaklar Mahallesi belediye hizmet binasının önünde bulunan çocuk parkına verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Ailesi, bu olayın ardından Bandırma Devlet Hastanesi´nde yaşama veda eden Selin Cebeci´nin organlarını da bağışlamıştı.

BİLİRKİŞİ SEÇİMİ

Toplantıda, Aşağıyapıcı Mahallesi yapılacak kadastro güncelleme çalışmalarında görevlendirilen bilirkişilerden birinin istifası nedeniyle boşalan bu görev için yeni ismin belirlenmesi de gündeme geldi. Meclis, mahalle muhtarının önerdiği Üzeyir Akbaş´ı bu göreve seçti.

SAHİL GÜVENLİĞİ

Mecliste, Erdek balıkçı barınağında, TCSG-94 Bot Komutanlığının karakol ihtiyacını karşılamak üzere 144.00 metre karelik alan ile sahil güvenlik botunun yanaşma yeri ihtiyacı için 80 metre uzunluğundaki betonarme iskelenin güney kısmının Sahil Güvenlik Komutanlığı´na tahsis edilmesi ile ilgili konuda gündeme geldi. Bu konuyu değerlendirmesi için İmar Komisyonu´na verilen sürenin uzatılması kararlaştırıldı.

KALAFAT´A GÖREV

Belediyenin amme alacaklarının tahsili için kurulan ?satış komisyonu?nda belediye meclisinden bir kişinin seçilmesi konusu da gündemdeydi. Meclis, CHP´li Nimet Kalafat´ın komisyonda görev almasına karar verdi.

İMAR VE PLAN-BÜTÇE KOMİSYONLARINDA YENİ GÖREVLENDİRME

Toplantıda, İmar ve Plan-Bütçe Komisyon üyelikleri için yeni birer görevlendirme yapıldı.

31 Mart 2019 yerel seçiminde meclise CHP listesinden giren, ancak daha sonra İYİ Parti´ye geçen İbrahim İlhan´ın, prosedür gereğince bu görevinden istifa etmesiyle boşalan İmar Komisyonu üyeliğine CHP´den Burhan Karışık, aynı durumda Plan-Bütçe Komisyonu´ndan ayrılan Murat Çolak´ın yerine CHP´den İbrahim Beyoğlu seçildiler.

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, nisan ayı toplantısında, hâlen 3´er üyeden oluşan İmar Komisyonu ile Plan-Bütçe Komisyonu´ndaki üye sayılarının 5´e yükseltileceğini açıkladı.

            ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Meclisi toplandı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli