Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Meclisi´nde Ekim ayı toplantısı yapıldı

Erdek Meclisi´nde Ekim ayı toplantısı yapıldı

Belediye Meclisi´nde 18 madde görüşüldü

Erdek Belediye Meclisi´nin ekim ayı olağan toplantısı dün yapıldı.
Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 16 gündem, 2 ek gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya, CHP´li Burhan Karışık ve Ak Partili Mehmet Ali Yağcı, mazeretleri nedeniyle katılamadılar.
Toplantıyı, CHP İlçe Başkanı Hale Tuna ve İYİ Parti İlçe Başkanı Arif Demir de izledi.
Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, gündeme geçilmeden önce Ermenistan´ın saldırdığı kardeş ülke Azerbaycan´ın yanında olduklarını vurguladı. Yapakçı, Ak Parti Erdek İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Kudret Yangal´ı da kutladı.
2021 YILI GELİRLER TARİFESİ
Gündemin ilk iki maddesini 2021 yılına ilişkin belediyenin gelirler tarifesi ve mali bütçesi oluşturuyordu. Her iki madde de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu´na gönderildi. Bu arada bir açıklama yapan Yapakçı, komisyona gönderilen tahmini bütçenin gelir-gider denk olmak üzere 70 milyon lira olarak belirlendiğini belirtti. 

Asansör kuyu ölçülerinin belirlenmesinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından, Erdek Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından meclise gönderilen yazı görüşüldü. Bu maddede, Erdek Belediyesi uygulama imar planının plan notlarının 2.1 maddesinde yer alan tercihli kullanım alanlarında turistik tesis yapılmasına ilişkin maddeye ilave yapılması isteniyordu. Değişiklik yapılması CHP grubunun oylarıyla kabul edilirken, AK Parti grubu ise ret oyu verdi.
İlçeye bağlı Ocaklar Mahallesi´nde, 245 nolu imar adasında yüzde 20 olan imar izninin komşu imar adalarındaki yüzde 40 iki kat imar iznine dönüştürülmesine yönelik 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması, İmar Komisyonu´nun olumlu görüşü doğrultusunda oybirliğiyle kabul edildi.
Erdek´te, 1/1.000 ölçekli uygulama imar planlarında bisiklet yolları ile ilgili plan değişikliği yapılması da yine İmar Komisyonu´ndan gelen olumlu görüş doğrultusunda oybirliğiyle uygun görüldü.
Erdek Alaattin Mahallesi´nde bazı imar adalarının hatlarının kadastral sınırlar doğrultusunda düzenlenmesi ile serbest nizam yapılaşma koşullarının blok nizam olarak düzeltilmesine yönelik imar planı değişikliği yapılması isteği kabul edildi.
Erdek Belediyesi plan notları hakkındaki madde ve Narlı Mahallesi onaylı imar planlarında, Kıyı Kanunu uygulamasına ilişkin yönetmelik uyarınca kısmi yapılaşma oranının belirlenmesi maddesi İmar Komisyonu´na gönderildi.
Yine Hamamlı Mahallesi´ndeki 1891 parselin bulunduğu alanda ada içi parsel düzenlemesi ve ?leke? çalışması yapılması konusu İmar Komisyonu´na havale edildi.
Balıkesir Valiliği İl Jandarma Komutanlığı´nın, Alaattin Mahallesi´nde, Jandarma Genel Komutanlığı´na tahsisli 4307.00 metre kare büyüklüğündeki taşınmazın jandarma karakol alanı olarak kullanılması için imar planında resmi kurum alanı kapsamına alınması konusu İmar Komisyonu´na gönderildi.
Çakıl Mahallesi´nde, tarla niteliği taşıyan bir yerin, tarım amaçlı olarak 10 yıllığına kiralanma talebi reddedildi.
TAŞINMAZLARIN KİRALARI
Mülkiyeti Erdek Belediyesi´ne ait olup kira sözleşmeleri süren taşınmazların kiracılarının mağduriyetlerinin giderilmesi için kiraların ödenmesinin üç ay uzatılması kabul edildi.
KATI ATIK ÜCRETİ VE İŞGAL HARCI
Katı atık ücreti ve işgal harcının iptal edilmesi konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu´ndan gelen olumsuz raporun doğrultusunda iptal edilmemesi kararlaştırıldı.
Komisyondan gelen raporda, ?İlçemiz esnaflarına tahakkuk ettirilmiş 2020 yılı, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs dönemlerine ait evsel katı atık ücreti ile kapalı alan işgal harçlarının alınmaması komisyonumuzca uygun görülmemiş olup, söz konusu aylar için tahakkuk eden katı atık ücreti ile işgal ücretlerinin tahsil edilmesi oybirliğiyle kabul edilmiştir? deniliyordu.
Belediye meclisi de, bu rapor doğrultusunda, belediyenin gelir kaybına uğramaması için esnaftan katı atık ücreti ve işgal harcı alınmasına karar verdi. Bu arada bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Kapıdağ´daki kırsal mahalleler dahil belediyenin geçmişten bugüne katı atık ücreti ve işgal harcı olarak 60 milyonun üzerinde alacakları olduğunu açıkladı.
HACI BEKTAŞ VELİ VAKFI YERİ
Mecliste, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü´nün, Alaattin Mahallesi, 852 ada, 1 parselde bulunan ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı´na tahsis edilen taşınmazın iptali hakkındaki yazısı da görüşüldü.
Yazıda, Plan Bütçe Komisyonu´na daha önceden gönderilen yazıda, söz konusu vakfın ?kamu yararına vakıf? olup olmadığının Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü´ne yazılarak sorulduğu, ancak oradan gelen yanıtta, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı´nın, Türk Medeni Kanunu´nun hükümlerine göre merkezi Ankara´da bulunduğu ve vergi muafiyeti olup, tüzel kişiliğe sahip olduğunun vurgulandığı, ancak ?kamu yararı? taşıyan bir vakıf olup olmadığının bildirilmediğine dikkat çekiliyordu.
Meclis, söz konusu vakfa, Alaattin Mahallesi´nde yapılan tahsisin iptaline, bu yerin yeniden, Encümene verilecek yetkiyle, ihaleye çıkarılmasına karar verdi.
İKİ EK GÜNDEM
Meclise gelen iki ek gündem maddesi de görüşüldü.
Alaattin Mahallesi´nde, Hasat Sokak ile Kooperatif Sokak arasında kalan parka isim verilmesiyle ilgili olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nce gönderilen yazı, İmar Komisyonu´na havale edildi.
Yine aynı müdürlükçe gelen, Çakıl Mahallesi´nde onaylı köy yerleşik alanının kadastro paftalarına aktarılması yazısı İmar Komisyonu´na gönderildi.
Meclis, Kasım ayı olağan toplantısını 04.11.2020 Çarşamba günü, saat 16.00´da yapacak.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu