Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek mezarlığında gayrimüslimler için yer ayrıldı

Erdek mezarlığında gayrimüslimler için yer ayrıldı

Erdek Belediyesi tarafından, şehir mezarlığında gayrimüslim (Müslüman olmayan) vatandaşlar için yer ayrıldı.

Erdek Belediyesi tarafından, şehir mezarlığında gayrimüslim (Müslüman olmayan) vatandaşlar için yer ayrıldı.
Erdek´te yaşayan ve Erdek´i çok sevdiği için vefatı sonrası Erdek´e gömülmek son arzusu olan gayrimüslim vatandaş Peter Matthiessen (64) Müslüman mezarlığına gömülemeyeceği fetvası verilmesiyle Erdek Belediyesi defin hizmetleri çalışanlarının sıkıntılı anlar yaşamasına neden olmuştu.
Erdek Şehir Mezarlığı´nın bir köşesine 6 yıl önce defnedilmek istenen Peter Matthiessen´in Diyanet tarafından defin uygulaması için ayrı ve belirlenmiş gayrimüslim mezarı olması gerektiği görüşünü savunması üzerine konu yargıya taşındı.
Erdek Belediyesi´nin başlattığı hukuk mücadelesi olumlu sonuçlanırken, Erdek Belediyesi Diyanetin kuralları gereği içinde Alman asıllı gayrimüslim Peter´in mezarının yer aldığı alanda, 10 mezarlık ayrı bir bölüm hazırladı.
Erdek Belediyesi, gerçekleştirdiği bu uygulamasıyla 2015 yılında vefat eden Erdek sevdalısı Peter Matthiessen´in mezar yerinin bulunduğu alanda 10 mezar yeri hazırlamasının yanı sıra, gayrimüslimler için mezar yeri ibaresinin yer aldığı tabelayı da ayrılan alana koyup, cenaze defin hizmetlerini uluslar arası standarda taşımış oldu. Haber : Tuncay Ertan



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı