Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Milli Eğitim Müdür Vekili Camgöz:

Erdek Milli Eğitim Müdür Vekili Camgöz:

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ilk yarıyılının başarılı geçtiğini belirtti.

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ilk yarıyılının başarılı geçtiğini belirtti. İlk yarıyılda kar ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle üç günlük kaybın dışında hiçbir sorun yaşamayarak, okullarda müfredat programının tamamlandığını vurgulayan Camgöz, ?Bu üç günlük kayıp süreyi de ikinci yarıyılda telafi edeceğiz? dedi. 

BENGİ´YE AĞIRLIK VERİLECEK
Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya sokulan ?Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi?ne(BENGİ) çok önem verdiklerini vurgulayan Camgöz, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu projeyi çok önemsiyoruz. Başarılı olduğu takdirde ülkemizdeki tüm iller için örnek bir proje olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda biz de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projeyi içtenlikle sahipleniyoruz. Bu uygulama kapsamında biz, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 10 projeyi yaşama geçireceğiz. İlçemizdeki her okulun da 10´ar proje hazırlayacağını tahmin ediyorum. BENGİ´nin, dört önemli ayağı var. Bunlar, öğrencinin akademik başarısı, değerler eğitimi, sosyal-kültürel-sanatsal-sportif faaliyetler ve okul-aile-toplum çalışmasından oluşuyor. Projenin başarısı için aileyi mutlaka okula sokmamız, okulu, ailenin bir parçası yapmamız gerekiyor. Bunu sağlamak amacıyla veliler ile öğrenciler arasında yarışmalar, birlikte Kapıdağ turları ve bunun gibi birçok etkinlik düzenlemeyi plânlıyoruz. Yine aynı şekilde esnafı, memurları ve halkımızı da okula çekmeye çalışacağız. Başarılı olurken, meslek etiğinden hiç ayrılmamış esnafı, öğrencilerimizle buluşturacağız. Okullarımızda akademik kariyer günleri düzenleyeceğiz. BENGİ´nin başarısının, öğrenci-öğretmen-aile işbirliğine ve okulda bütünleşmeye bağlı olduğuna inanıyor ve veliyi, eğitim-öğretime çekmemiz gerektiğine inanıyorum.?
BENGİ kapsamında, binalarının fiziksel yetersizliği nedeniyle Erdek Anadolu Lisesi´nin koordinatörlüğünü Kaymakam Hasan Erkal´ın, Muzaffer Gür Ortaokulu´nun koordinatörlüğünü ise Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün üstlendiğini belirten Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, Erdek´teki okullarda rehber öğretmen sıkıntısını gidermek amacıyla çaba harcadıklarını vurgularken, ?Her okulda bir rehber öğretmen olması, eğitim-öğretimin başarılı olmasında önemli rol oynar? diye konuştu. Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu