Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Müftü Vekili Çetin´den Kadir Gecesi mesajı

Erdek Müftü Vekili Çetin´den Kadir Gecesi mesajı

Erdek İlçe Müftü Vekili Hilmi Çetin, Kadir Gecesi mesajı yayınladı.

Erdek İlçe Müftü Vekili Hilmi Çetin, Kadir Gecesi mesajı yayınladı.
Erdek İlçe Müftü Vekili Çetin, bu akşam idrak edeceğimiz Kadir Gecesi´yle ilgili mesaj yayınladı.
Müftü Vekili Çetin, Kadir Gecesi´yle ilgili yayımladığı mesajda şunları kaydetti: Mübarek Ramazan ayını 11 ayın sultanı kılan, bu ayda Kur´an´ın vahy edilmeye başlanmasıdır.
Vahyin başladığı gecenin bin aydan daha faziletli olmasına da vesile olan şey Kur´an-ı Kerim´dir. Bütün insanlığa rehber olsun diye insanlar arasından Allah tarafından seçilen son Peygamber; bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed 40 yaşındaydı. Miladi 610 yılında, Ramazan ayında Alak suresinin ilk 5 ayetinin nazil olmasıyla cahiliye dönemi bitti, asrısaadet dönemi başladı. Peygamberimize son elçi olma vazifesi verildi. O da önce Kur´an´ı okudu, ezberledi, anladı ve yaşadı, sonra da ümmetine ve tüm insanlığa tebliğ etti. Kadir gecesiyle birlikte insanlık kaybettiği erdemleri ve insani değerleri yeniden buldu. İnsanlık İslam´la ve Kur´an´la yüceldi. Kur´an şifa oldu inkarcılığa, putperestliğe, zulme ve barbarlığa. Kadir gecesi kadrini öğretti nimetlerin ve her şeyin. En başta insan kendi kıymetini anladı. Ve kıyamete kadar doğruluğun ve doğru yolun mikyası olarak hem bu dünyamızın hem de ebedi ahiret yurdunun huzuru ve mutluluğu için Peygamberimiz sünnetiyle birlikte Kur´an-ı Kerim´i miras bıraktı bizlere. Kadir gecesi Allah kelamının bize ulaştığı gece olması bakımından müstesna bir gecedir.
Ancak ne yazık ki uzun zamandan beri olduğu gibi bu geceyi de camide idrak edemeyeceğiz. Bir müddet daha cami hasreti çekeceğiz. Duamız her yönüyle bu sürecin hayırla son bulmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir gecenizi tebrik ediyor; Bayram´a huzur ve sağlıkla kavuşmanızı Yüce Allah´tan temenni ediyorum.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli