Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Müftü vekili Çetin´den Miraç Kandili mesajı

Erdek Müftü vekili Çetin´den Miraç Kandili mesajı

Erdek İlçe Müftü Vekili Hilmi Çetin, bu akşam Miraç Kandili olması nedeniyle, bir kutlama mesajı yayımladı.

Erdek İlçe Müftü Vekili Hilmi Çetin, bu akşam Miraç Kandili olması nedeniyle, bir kutlama mesajı yayımladı. Müftü vekili Çetin, 10 Mart Çarşamba  (bugün) Recep ayının 27. gecesi. Allah Resûlü Hz.Muhammed´in hayatındaki önemli gecelerden biri.

Müslümanlar için de mucizeleri, imtihanları, emirleri ve müjdeleri barındıran bir gece.

Hüzün yılında elçisi Hz.Muhammed´i teselli etmek, varlığının delillerini göstermek üzere Yüce Allah olağanüstü bir şekilde İsra va Miraç hadiselerini yaşattı. Bu gecede Müminler ve diğer insanlar inanç ve samimiyet sınavından geçtiler. Ve birincisi Allah resûlü namaz emriyle döndü yücelerden. Beş vakit namaz Miraç gecesi farz oldu.

İkinci husus: Bakara sûresinin sonu bu gece vahyolundu.

Üçüncü olarak da biz günahkâr insanlara çok büyük bir müjde de bu gece verildi: Allah´a şirk koymayıp kalbinde iman olanların nihayetinde cennete varacakları müjdesi.

Bu gecenin Miraç kandili olarak şükür ve ibadetle geçirilmesi için sadece bu müjde bile yeter.

Ancak kıymetli kardeşlerim, bu kandile  has bir ibadet yoktur. Gönlümüzden ne geçerse bu gecede o ibadetler yapılabilir.

Miraç kandilinizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Yüce Allah´tan her birinize afiyet, huzur ve bereketler niyaz ediyorum.

Kandil nedeniyle Erdek Piri Reis camiinde akşam namazından sonra başlayıp yatsı sonrasına kadar devam edecek olan bir program düzenlendi.

Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli