Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Müftüsü Eser´den Berat Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Eser´den Berat Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Adem Eser, Berat Kandili ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Erdek Müftüsü Adem Eser, Berat Kandili ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.
Berat Kandili´nin bu yıl 19 Nisan´ı 20 Nisan´a bağlayan Cuma günü Gecesi idrak edileceğini söyleyen Müftü Eser, Berat Kandili´ni Ramazan ayının müjdecisi, günahlardan af olunmak ve arınmak için dua kapılarının en fazla açık olduğu gecelerden biri olarak tanımladı.
Her yıl Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece Berat Gecesi olarak kutlandığını hatırlatan Müftü Eser, ?Aynı zamanda Ramazan ayından önce kutlanan son mübarek gecelerden birisidir.? dedi. 

İlçe Müftüsü Eser, mesajının devamında şunları kaydetti: ?Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza ve hastalıktan kurtulma veya sorumluluktan kurtulma gibi manalara gelir. Berat Kandili, Allah´ın daha fazla rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı, yapılan ibadetleri normal zamanlardan çok daha fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir. Bazı alimler Duhan suresinde geçen: "O gecede her hikmetli buyruk ayrılır ve katımızdan bir emirle ilgilisine yollanır." Buna dayanarak da Allah´ın o gecede kulların rızıklarını taksim ettiğini, ecellerini tayin ettiğini, bir sonraki Şaban ayının on beşine kadar olacak tüm olayları takdir ettiğini, dolayısıyla bu gece yapılacak olan dua ve ibadetlerin mutlaka kabul edileceğini iddia etmişlerdir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuştur; ?Şaban ayının 15. gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah´u Teâlâ o andan güneş doğuncaya kadar: "Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim" diye buyurur.? Değerli Kardeşlerim bu geceye (Berat gecesine) ait özel bir namaz yoktur. Bu geceyi en iyi şekilde ihya etmenin yolu: Yüce Allah´a günahlarımızdan arınmak için dua etmek, tevbe istiğfar etmek, Kur´an-ı Kerim okumak, kaza namazı kılmak ve Sevgili Peygamberimize (s.a.v) bol bol Salat´ü Selam getirmek olmalıdır. Bu vesile ile Berat Kandilinizi en ulvi ve samimi duygularımla tebrik eder, bu güzel vatanımızın birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde ülkemizin bekası ve milletimizin selameti için, ülkemiz savunmasında canlarını feda eden tüm şehitlerimiz için dua edelim. Ayrıca vatan uğruna yaralanıp gazi olan askerlerimiz için de dualarımızı eksik etmeyelim. Bu gecenin milletimize, tüm İslam Alemi´ne ve ilçemize hayırlara vesile olmasını yüce Allah´tan niyaz ediyor, saygılar sunuyorum.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli