Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Müftüsü Eser´den Kadir Gecesi mesajı

Erdek Müftüsü Eser´den Kadir Gecesi mesajı

Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, 2019 yılı Kadir Gecesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, 2019 yılı Kadir Gecesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Mesajına; ?Değerli kardeşlerim ve değerli Erdek halkı? sözleriyle başlayan Eser, ?31 Mayıs´ı 1 Haziran´a bağlayan gece yani bu gece Mübarek Kadir gecesidir.? dedi.
Eser, yayımladığı mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: ?Kadir Gecesi: Ramazan ayının artık sonuna yaklaştığımızın habercisi, özel gün ve gecelerin sonuncusu, amellerin gözden geçirilerek iyilik ve kötülüklerin değerlendirilmesi gereken zaman dilimidir.

Kadir, ´azamet´ ve ´şeref´ demektir. Kadir Suresinde Kur´an´ın Kadir Gecesi´nde indirildiğinden, Kadir Gecesi´nin bin aydan daha hayırlı olduğu, Kadir Gecesi´nin rahmet ve berekete vesile olduğu, bu sebeple insanlık için taşıdığı değerlerden bahsedilir. Manevi hesaplarımızı yaparak bir hesap muhasebesini sağlamak, hata ve günahlardan temizlenmek zamanıdır Kadir Gecesi. Bu zamanlar insanların manevi kirlerinden temizlenmesine vesile olur. Kadir Gecesi´nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Ramazan ayının 27. gecesinde olma ihtimali yüksektir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (sas) Kadir Gecesi´nin hangi gece olduğunu kesin şekilde belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir gecesini Ramazan´ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir. Bu sebeple bize düşen ibadetlerimizi en iyi bir şekilde icra etmek ve bu mübarek gecelerin kıymetini bilmektir. Bu zamanları fırsat bilip günahlardan arınarak nice yıllara doğru hayırlı bir ömür geçirmeniz dileği ile bütün Müslüman kardeşlerimizin ve Erdek halkının Kadir Gecesi´ni kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmenizi Yüce Allah´tan temenni ederim.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli