Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek Müftüsü Eser´den Mevlid Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Eser´den Mevlid Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Adem Eser, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Erdek Müftüsü Adem Eser, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Eser mesajında şu ifadelere yer verdi "Peygamberimiz Hz. Muhammed´in (s.a.v) Miladi 571 senesinde, 11 Rebiulevvel´i 12 Rebiulevvel´e bağlayan gece Mekke şehrinde dünyaya gelmesi ve bu tarihin miladi olarak 08 Kasım´a denk gelmesi münasebetiyle  Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu hafta Mevlid-i Nebi Haftası olarak ilan edildi.

Peygamberimizin doğum gününü yaşamak onu düşünmeye fırsat vermesini sağlar. Onun düşünülmesi mirasının hatırlanmasını sağlayacaktır. O miras elimizde, evimizde ve gönlümüzdeki Kur´andır.

Ayrıca varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez.

Kur´an Hz. Peygamberin bıraktığı en büyük mirastır. O okunur, emirleri yapılır, yasaklarından kaçınılırsa, insanlık arasındaki kavga şiddet bırakılır. Kin, öfke ve hased terkedilir. Herkes hayatı veren ve hesabını alacak olan Allah´ı düşünerek işini yapar, sorumluluğunu kazanırsa işte öyle bir hayat peygamberin hayatı olur öyle peygamberin ümmeti olunur, huzurlu ve mutlu insanlık böylece doğar.

Peygamberler Sultanı´nın, dünyaya teşriflerinin yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz ve ümmeti Muhammed için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla´dan niyaz ediyorum.

Değerli Vatandaşlarımız!:  Dinimizin önem verdiği ilk konulardan birisi de sağlık ve temizliktir. Dinimiz ?Temizlik İmanın yarısıdır? derken ibadetlerin en güzel ve en iyi bir şekilde yapılmasını da sağlıklı olmaya bağlamıştır.

Tüm dünya ve ülkemiz Covid-19 Salgını sebebiyle çok büyük bir sınavdan geçmektedir.

Her işin başı sağlık, her işin başı temizlik derken, biz müslümanlar olarak en çok özeni gösteren ve kurallara en çok riayet edenlerden olalım. Uzmanların söylediği maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım.

Gece dolayısıyla İlçemiz Merkez Piri Reis Camiinde  28 Ekim 2020 Çarşamba günü akşam ile yatsı namazı arasında gece münasebetiyle mevlid ve program icra edilecektir. Bayan erkek tüm Erdek halkı davetlidir. Ancak bu program esnasında mesafe ve maske kurallarına mutlaka uyulacak ve ayrıca seccadesiz hiçbir cemaatimizin camiye girişine müsaade edilmeyecektir"

Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli