Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Müftüsü Eser´den Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Eser´den Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Erdek Müftüsü Adem Eser, Allah´ın rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretinin sağanak sağanak yağdığı, feyiz ve bereketin zirveye çıktığı mübarek üç ayları idrak etmeye başladıklarını belirtti.

Erdek Müftüsü Adem Eser, Allah´ın rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretinin sağanak sağanak yağdığı, feyiz ve bereketin zirveye çıktığı mübarek üç ayları idrak etmeye başladıklarını belirtti.

Eser, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Şubat Perşembe akşamı ise Regaip Kandili gecesinin idrak edileceğini aktardı.
Eser, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Mübarek Üç Ayların başlangıcını müjdeleyen ve 27 Şubat´ı 28 Şubat´a bağlayan gece mübarek Regaib Kandili´dir. Hicrî takvime göre, yedinci ay olan Receb´in ilk Cuma gecesi Regaip Kandili´dir. Bu gecede Yüce Allah´ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Allah´ü Teala, bu gecede, müminlere, ihsan ve ikramlar yapar. Bu geceyi en iyi şekilde ve layıkıyla değerlendiren mümin kullarını affeder. Regâib gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi çeşitli ibadetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Receb ayı tevbe ayıdır demişler. Yani kul ne yapacak?.. "Ya Rabbi! Ben anlayamamışım, hata etmişim, bilememişim, suçluyum, kusurluyum; beni affet..." diyerek hatasını itiraf edip, hatasından dönerek, Cenab-ı Hakk´ın yoluna girecek. Bu geceye mahsus bir Namaz yoktur. Bu sebeple Müslüman kardeşlerimiz bu geceyi: Kur´an-ı Kerim okuyarak, Allah rızası için namaz kılarak, hayatımızın geçmiş günlerinin ve yıllarının muhasebesini yaparak, günahlarımızın bağışlanması için Allah´tan af dileyerek, Sevgili Peygamberimize bol bol salât ve selâm okuyarak, dünya ve ahirete ait dileklerimiz ile kurtuluşumuz için dua ederek bu mübarek geceyi en iyi bir şekilde değerlendirmeye gayret göstermeli, dualarımızda gerçekten samimi ve istekli olmalıyız. Bu vesile ile Mübarek Regaib Kandili´nizi tebrik eder, bu mübarek gecenin ilçemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını, ayrıca ülkemiz genelinde vuku bulan depremlerde ve diğer doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve ülkemizin savunması esnasında canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet ve gazilerimize acil şifalar dilerim. Kandiliniz ve Mübarek üç aylarınızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah´tan niyaz ederim.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı