Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek MYO´ya yer aranıyor

Erdek MYO´ya yer aranıyor

Marmara Adası MYO istiyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, kendilerine bağlı Erdek Meslek Yüksek Okulu´nun (MYO) yeni yerleşme projesi için yeni alan ve fizibilite çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Bandırma-Erdek karayolunun arkasında eğitim-öğretim veren Erdek MYO´nun binasının yetersizliği nedeniyle sadece iki bölüm bulunduğunu vurgulayan Özdemir, şunları söyledi:
?Bu nedenle okulumuza yeni yer arayışına giriştik. Askeriyeye ait bir yeri talep ettiysek de alamadık. Daha sonra Erdek´e bağlı Tatlısu Mahallesi´nde bulunan 900 dönümlük bir alanda yeri düşünmeye başladık. Hazine´ye ait başka yer arayışlarımız da oldu. Kısacası, bu okulumuz için elverişli bir yer bulmak ve yeni bölümler açmak için çalışmalarımız sürüyor.?
Ülkemizdeki meslek okullarının % 50´sinin bu yıl boş kaldığına dikkati çeken Özdemir, Erdek´e çok önem verdiklerine işaret ederken, şöyle konuştu: 

?Erdekli bir iş adamı, Erdek MYO´nun hâlen eğitim-öğretim verdiği bölgeye 12-13 derslikli bir yatırım yapmak istiyor. Biz de, yine aynı bölgede bulunan sosyal tesisimizi iki katlı olarak yeniden inşa etmek istiyoruz. Ancak 18. madde şimdilik engel gibi gözüküyor. Bu konuda Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı ziyaret ederek, sorunu çözmeye çalışacağız.?
MARMARA ADASI MYO İSTİYOR
Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Marmara ilçesinin de (Marmara Adası) meslek yüksek okulu açılmasını istediğini belirtti. Özdemir, adanın ihtiyaçlarına göre, mermer, madencilik, su ürünleri üzerine bir okul açılabileceğini bildirdi.
ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞTİ
Bu arada, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde arkeoloji bölümü açılması için Yüksek Öğrenim Kurulu´ndan(YÖK) izin alındı. Rektör Özdemir, bu bölümün önümüzdeki yıl eğitim-öğretime başlayacağını vurgularken, öğretim üyeliği konusunda, Kyzikos ören yerindeki kazıların heyet başkanı olan Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nurettin Koçhan´ın istekli olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek aranıyor
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu