Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Öğretmenevi Müdürlüğü´nden ?WC? açıklaması

Erdek Öğretmenevi Müdürlüğü´nden ?WC? açıklaması

?TURNİKELERİ SADECE YAZ SEZONUNDA KULLANACAĞIZ?

Geçtiğimiz günlerde basında ve sosyal medyada Erdek Öğretmenevi´ndeki tuvaletler ücretli oldu yönünde çıkan haber sonrası Erdek Öğretmenevi Müdürlüğü konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada "Öğretmenevleri 31 Mayıs 2018 tarih ve 30306 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan emir ile tüm kamuya açılmış ve tüm kamu üye statüsüne alınmıştır. Bu sebeple günübirlik kullanım oranlarında yoğun bir artış yaşanmıştır. Ayrıca Öğretmenevi´ne yakın çevrede tatilcilerin kullanabileceği umumi bir tuvalet bulunmadığından özellikle yaz aylarında gerek Erdek dışından gelen günübirlikçilerin ve gerekse çevre esnaf ile sahile kurulan tüm standartların işletici ve misafirlerin lavabo ihtiyaçlarını giderebileceği tek yer Öğretmenevi haline gelmiştir. Doğal olarak bu kadar yoğun kullanım neticesinde gerek hijyen açısından ve gerekse temizlik ve ekipman açısından karşılanabilirlik ve önlenebilirlik sınırları dışına çıkılmış olup bu durum kurum misafirlerimizin tepkisini çekmiştir. Ayrıca tuvaletlerde bulunan sıvı sabun-wc kağıdı-koku makineleri gibi yardımcı malzemelerin defalarca çalınması kurumumuzu tedbir almaya zorlamıştır.? ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın devamı şöyle devam etti: ?Kurum misafirlerimiz defalarca idaremize başvurarak tuvaletlerde duş alan üstünü değiştiren çevrede faaliyet gösteren ve tuvaleti bulunmayan işletmelerden yararlandıktan sonra ihtiyaçlarını Öğretmenevi´nde görmeye çalışanların tuvaletlerde yarattığı tahribat şikayet konusuna dönüşmüştür. 

2018 yılı günübirlik kullanım sadece yaz sezonunda ortalama 52.000 olduğu düşünülürse tahribatın derecesi kolayca anlaşılabilir. Bu şikayetler ve talepler üzerine Danışma Kurulumuz ve İlçemizde faaliyet gösteren 6 sendikanın temsilcileri toplantıya davet edilerek durum izah edilmeye ve soruna çözüm bulunmaya çalınmıştır. İlçemizde faaliyet gösteren 6 sendikanın temsilcilerinden 5´i (TÖS dahil) katılmamıştır. Toplantıda konu detaylı bir şekilde ele alınırken, gerek lokalimizi kullanan yerel misafirlerimiz, öğretmenlerimiz ve emeklilerimiz ve gerekse Danışma Kurulumuz ile sendika temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda ?OKULLARIN AÇIK OLDUĞU DÖNEMDE LOKAL TURNİKELERİNİN ÜCRETSİZ KULLANIMINA AÇILMASI, OKULLARIN KAPALI OLDUĞU YAZ SEZONU DÖNEMİNDE DIŞ KULLANIMIN YOĞUN OLDUĞU YAZ SEZONU HARİÇ ÜCRETSİZ YARARLANILMASI´ yönünde karar alınmıştır. Bu kararla, Öğretmenevi´nin mağduriyetinin bir nebze önlenmesi sağlanmaya çalışılmıştır. İdaresi ve çalışanları ile ilçemize hizmet etmeyi kendisine düstur edinmiş bu güzide kurumu korumak ve kollamak adına yapılan bu uygulamanın anlayışla karşılanacağına olan inancımızla tüm kamuoyuna saygılarımızı sunarız.? Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli