Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Orman Şefliği´nden Açıklama

Erdek Orman Şefliği´nden Açıklama

Geçtiğimiz günlerde gazetimizde yayınlanan, Erdek Maymundere´ye günü birlikçi olarak gelen tursitlerin bıraktığı çöp yığınını haberini siz okurlarımızla paylaştık.


Yaptığımız habere, konuyla ilgili olarak Erdek Orman İşletme Şefliği´nden gazetemize bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada çöplerin atıldığı bu alanın Milli Savunma Bakanlığına ait olduğu, Erdek Orman İşletme Şefliği´nin ilgisinin bulunmadığı belirtilmiştir. Sadece bu alanın yanında Orman arazisi vasfı taşıyan bir alanın bulunduğu, kapı girişinin önüne tedbir amaçlı kaya parçası koyduklarını, bu nedenle de üzerine ?Orman İşletme Müdürlüğü´ yazısı yazılıp, vatandaşların izinsiz girip yangın çıkartma riskini ortadan kaldırmak için yazıldığı belirtilmiştir.
Diğer yandan, çevre kirliliğine sebep olan çöplerin temizlenmesi için Erdek Belediyesine ve ilgili kuruluşlara bilgi verildiği kurum tarafından açıklandı.
Haber : Tuncay Ertan



Nesrin Cimen
3.08.2018 14:58:27
Bu nasil bir düsüncedir resmi bir kurum kendine ait olmayan yere nasil kendi tabelasini koyar? Eger tabelasini koymussa oraya sahip cikmasini da bilmelidir, Oradakiler bir günlük cöp degil. Milli Savunma Bakanligi kime ait? Orman isletme Sefligi kime ait ? Belediye kime ait? Bize hepimize vatandaslarimiza ait. Temel bilincin degismesi lazim. Demek ki Vatandaslarimizdan Orada bir Piknik yapma istegi dogmus. Bu üc kurumunda ortak kararlar alip o ortami vatandaslarimiz icin nasil güzellestirebiliriz diye kafa yormalari lazim. Vatandaslarimizinda getirdikleri cöpleri cöp kutusu yoksa eger, getirdikleri gibi götürmelerini ve en yakinindaki cöp kutularina oda yoksa evlerindeki cöp kutularina atmalarini gerektiren bütün kurumlarda birlikte ortak akilla ortak kampanyalar yapilmalidir. Sicak dönemlerde orman müdürlügünün belirledigi yerlerden baska yerlerde kontrolsüz zaten ates yakmayacaklarini iyi niyetli her Vatandas bilir.

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli